NeszeneKEDD!

Hogy ne szegje kedved e kedd, szemesgesd ezeket! Öszzeszedtük a szokásos csokrot. Biztos van benne, amit már kívülről fúj mindenki, viszont újdonságot is mindig találni.

Zenedoboz - Hollerung Gábor ismeretterjesztő zenetanodája

június 9., 14:00

A Zenedoboz sorozat felöleli a zenetörténet teljes spektrumát, előadásonként egy-egy téma köré csoportosítva avatja be ifjú és érettebb nézőit a zene teljességébe, színes, változatos módon. A sorozat egész nyáron, augusztus végéig friss részekkel várja az érdeklődőket. Az egyes részek a meghirdetett premierek után is megtekinthetők a BDZ Youtube-csatornáján.

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

június 9., 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

Szómágia - Ősi tudás kódjai a magyar költészetben - online önnáló est

június 9., 19:00



Nézzük meg, milyen ősi tudás van kódolva minden egyes versünkben.
Nézzük végig a jelképeket, kódokat, melyek ott feszülnek minden szóban, amit kimondunk. Itt.

Mérő László: Az érzelmek logikája

június 9., 19:00

Az előadást kibővítették több kísérleti módszer bemutatásával is. Most azt is megtudhatjátok, hogy hogyan születtek meg az eredmények.

Bartók Kamaraszínház Dunaújváros: Mennyből a hulla

június 9., 19:00

Karácsony este van. Carlos és Julia, a fiatal házaspár barátjukkal Lorenzoval egy kellemes vacsorára készülődnek, egy elegáns étterembe. A házban csak a szolgálatkész szobalány, Elisa marad... Ekkor megszólal a bejárati csengő hangja...
Itt nézd meg az előadást!

TRIP WebSzínház // Jánosi Ferenc - Máté

június 9., 19:00

Sokféleképpen érezhetjük elhagyatva magunkat. Sokféleképpen maradhatunk egyedül. De hiszem, hogy az egymásra utaltság és a látszólagos kilátástalanság új reményt is hozhat, ha lehetőségként tekintünk kihívásainkra. Klikk!

Kecskeméti Katona József Színház: János vitéz

június 9., 19:00

Kacsoh Pongrác daljátéka Petőfi Sándor azonos című elbeszélő költeményét veszi alapul, még gazdagabbá, mesésebbé varázsolva azt. Kukorica Jancsi és a szépséges Iluska méltán elhíresült története a szintén jól ismert dallamokkal kiegészülve a magyar operettkorszak sikersorozatának kezdetét jelöli. Most online.

Csodás Magyarország/Be Massive Horizon/Jay Lumen @Balatonboglár

június 9., 19:00

Bár a fesztiválok és rendezvények továbbra is elmaradnak, de ez a nyár sem múlhat zene és utazás nélkül, ezért a Csodás Magyarország és a Be Massive Horizon összehozta a kettőt! As virtuális zenés utazás a fináléjához ér!

NTSz On - Frenák Pál Társulat: HIR-O

június 9., 19:00

A fizika törvényein túlra, a lélek dimenzióiba pillant Frenák Pál koreográfiája, amely Japánban, a Villa Kujoyama koreográfusi díjasaként szerzett élményeiből és Alain Resnais kultikus filmjéből (Szerelmem, Hirosima) inspirálódik. Itt tudod megnézni az előadást.

Újévi nyitány Vásáry Tamással (2020.január 1., Zeneakadémia)

június 9., 19:30

Újévi nyitány Vásáry Tamással című, óriási sikerű évköszöntő koncertünk felvételét láthatják, melyet 2020. január 1-jén rögzítettek a Zeneakadémián. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát Vásáry Tamás és Rajna Martin vezényelte. Halgassd újra!

 

Karanténestek 62. - Budapesti Fesztiválzenekar

június 9., 19:45

A Budapesti Fesztiválzenekar ma esti koncertjén kirándulást teszünk a barokk zenétől a szászcsávási muzsikáig. Hallgassátok Biber, Haydn, Rossini és Kodály műveit!

 

Madách Színház: Örökké fogd a kezem

június 9., 20:00

A darab internetes ősbemutatójának szereplői Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, rendezője Szirtes Tamás. A fennálló rendkívüli körülmények mellett is a színházi élmény teljességére törekszenek. Az előadás helyszíne Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter lakása, ahonnan élőben sugározzák a bemutatót.

PIM az A38 Hajón: Árnyjátékok - Szentkuthy Miklós

június 9., 20:00

Egyszerre frivolitás és hitvallás, dogma és démon, arc és álarc, meghatározás és szerep, iniciálé és ámen. Szentkuthy Miklós ars poeticaként fogalmazza meg a divatot mint művészetet. „Hiszen művészet csak egy van.” Ideklikk!