Ökomenikus Nagyszombati cselekvés

Tekintettel a hitéleti ünnep széleskörű lefedettségét, perifériára is nézünk egy kicsit, még országosabbá téve a szent áhitatot. Bízva a jó időben kirándulásos elfoglaltságot erőltetünk a programtáblázatba. Húsvétit és polgárit egyaránt. Idő múltával a lélek ereje csökken és kéri magáét a test, ezért délutánra a megszokottnál is erősebb zeneterápiát készítünk elő, változatos formában. Csak a medve hagyjon ma!

Két helyszín, két nap, tengernyi program. Ott a helyed! Várnak! Húsvét szombatján nyusziváró családi programokkal hívnak kicsiket és nagyokat a Tündérkertbe. Színes programok, fellépők...

A VADEX Mezőföldi Zrt. első alkalommal rendezi meg a Medvehagyma Fesztivált, a csodálatos erdős - tavas környezetű Sárvíz-völgye Ökoturisztikai Központban, Soponyán! A húsvéti hosszúhétvégén azonban nem csak a medvehagyma szerelmesei részére készülnek érdekes programokkal!

A Húsvéti forgatag a Becsei Lovasudvarban! Ugróló vár, kutyás bemutató, nyuszi simogatás, kisbárány  simogatás, póni séta

A Szamos-család Szentendrén - Marcipánrózsa és szerb templom

Szentendre, Fő tér, április 16., 10:00

Kerekedj fela Dunakanyar festői kis városkájába! A szentendrei séta a város és a Szamos-család közös múltjába ad betekintést. A szerb gyökerek és emlékek mentén megismerjük Szentendre egyedülálló kulturális örökségét és Szamos Mátyás kalandos életét. Ne hagyd ki, ha szeretnéd megismerni a marcipánrózsák titkát és a mögötte meghúzódó családi sikertörténetet!

Hajókirándulás és sétahajózás - Tokaj

Tokaj, április 16., 11:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.

Amíg a gyerekek a nagy vadász segítségével több mint egy tucat kőoroszlánt vadásznak le a Szabó Ervin Könyvtártól a Vörösmarty térig, a felnőttek történeteket hallgatnak oroszlánokat szelídítő szentekről, hírhedt állatidomárokról és a 2. világháború idején föld alatt bolyongó vadakról.

Végre valóra válnak a gurulós álmok, a kedvenc diszkó szettjeinkre göröghetünk, foroghatunk egymás és magunk körül, körbe-körbe, amíg bírjuk. Husky Joe és a Moonbase Patel Disco rakja a kerekek alá valót, felváltva állnak majd a DJ pultnál, hogy minél jobban együtt tekeredjenek a hallójáratok a korikkal.

Minden szombaton az Instant-Fogas rezidens DJ-i gondoskodnak a hangulatról. A buli reggelig tart, a belépés ingyenes. Bulizz a ház koncerttermeiben, Budapest legnagyobb klubjában! 

Az Ohnody művésznév mögött rejlő Hegyi Dóri 2020-as nagysikerű debütlemeze után idén A közismerten érzékeny és bevállalós témákat boncolgató Hegyi Dóri- Ohnody tavasszal új albummal jelentkezik. A ‘Sietünk meghalni’ az Ohnodytól megszokott nyílt, őszinte és személyes hangvételt viszi tovább, és ezúttal olyan kérdéseket pedzeget, mint az érzelmi elfojtás és a kitörés, az elfogadás és az elengedés témakörei.

Én vagyok a te embered

Alma a berlini Pergamon Múzeumban dolgozik ókorkutatóként. A főnöke egy nap behívja magához, és alkut ajánl: arra kéri a nőt, hogy vegyen részt egy rendkívüli kísérletben. Ha hajlandó három hétig együtt élni egy humanoid robottal, megkaphatja a kutatási összeget egy régóta tervezett projektjéhez. Alma vonakodva fogadja el a megállapodást, és végül hazaviszi a sármos, brit akcentussal beszélő robotot, Tomot, akinek egyetlen célja van: Alma boldoggá tétele.

A holland csembaló- és orgonaművész, zenetudós és karmester, Ton Koopman immár négy évtizede a historikus zene egyik meghatározó alakja. Harmincöt éves volt, amikor életre hívta az Amsterdam Baroque Orchestrát, bő tíz évvel később pedig az Amsterdam Baroque Choirt. A két együttes repertoárjának centrumában Johann Sebastian Bach életműve állt.

A Rendezvénykellék Kft. bemutatja: Bágyi Balázs New Quartet Feat. Pocsai Kriszta 

Budapest Jazz Club, április 16., 20:00

A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazz-élet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze. Több alkalommal vett részt turnén az Amerikai Egyesült Államokban és az egyetlen magyar jazz zenész, aki rendszeresen koncertezik Kínában. 

Víg Mihály & Víg Sára

Családi duó debütálás - két szólamban, gitárral, zongorával. Víg Mihály saját dalai, feldolgozások, megzenésített versek, meg ami még előkerül. Víg Mihály (gitár, ének), Víg Sára (ének, zongora)