Online hétfő

Mivel vasárnap megsétáltattam az embereket, úgy gondoltam, ma ültetni fogok. Lesz színházi ültetés, meg kanapés is. Hogy zenészülés is legyen, odaraktam egy komolyat, meg két másik lazát is, elvégre hétfő. Személyes kedvencem ezen a napon a matekos film, de ahhoz el kell menni, mert azt üzente.

A medve, akit Vasárnapnak hívtak

Kolibri Fészek, január 31., 10:30

Alex játékmedvéjét Vasárnapnak hívják. Füle kockás, mancsa puha, gombszemével szelíden néz. Akkor is, ha játékvonaton ül, akkor is, ha mesét hallgat, és akkor is, ha belenyomják a fejét a paradicsomszószba. De vajon mit gondol a medve, miközben egy szárítókötélen lóg a fürdőszobában? Fáj-e neki, ha megtépázzák, örül-e, ha megölelik? Van egyáltalán valami a derűsen csillogó gombszemek mögött? Alex nagyon szeretné kideríteni.

Idén is megrendezik az Irány a PTE! Kultúrfesztet, extra ÉLŐ nappal! Újra érdekes programokkal várnak 2022. január 31-től február 3-ig. Online zenei, táncos és színházi programok, izgalmas tájékoztató előadások és hallgatói beszélgetések. Idén is rengeteg kvízzel és értékes nyereményekkel készülnek számotokra.

Helló, náci!

Kolibri Pince, január 31., 17:00

Egy mindennapos bunyóhoz ketten kellenek, elkövető és áldozat, ezek ketten pedig leginkább egy cella mélyén ismerhetik ki egymást, hála a rendőrség szolgálatkész közreműködésének. Ez ilyen egyszerű. Persze ha az elkövető neonáci, az áldozat meg feketemunkás, akkor kissé bonyolultabbá válik a helyzet, a frontvonalak összekavarodnak, csak a rendőrség marad az, ami, a rendőrség mindig rendőrség marad.

Temető a Népkert alatt - A könyvtárban és online 

Online, január 31., 17:00

Előzetes beszámoló a Városi Uszoda új medencéjéhez kapcsolódó munkálatokról a Csemegi Károly Könyvtár olvasótermében. Borsódi Martin régész előadása. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Holdújév ünnepség a Tan Kapuján

Online, január 31., 18:00

Holdújév ünnepséget tart A Tan Kapuja Buddhista Egyház 2022. január 31-én hétfőn 18 órától, melyet online elérhetővé tesz mindenki számára. Szerte a világon minden buddhista közösség, így A Tan Kapuja Buddhista Egyház is megünnepli a holdújév kezdetét, és az ősi hagyományokat megőrizve az elkövetkező (hold)évre előrejelzést, jóslatot ad az ősi orákulumrendszerek segítségével.

Pogátsa Zoltán: A költségvetési Deficit Mítosz - Szeged - WEB STREAMING

Online, január 31., 19:00

Rendszerváltás óta mást sem hallunk, mint hogy “össze kell húznunk a nadrágszíjat”. Ezt minden évben, minden kormány – minden kormánynak minden politikusa elmondta már. Most meg ilyen kijelentéssel találkoztunk, hogy “EGY ÁLLAMNAK SOHASEM KELL AZT MONDANIA, HOGY NINCS RÁ PÉNZ”. Akkor hogy is van ez?

Dheepan Srí Lanka-i tamil, akinek menekülnie kell hazájából. Franciaországban próbál új életet kezdeni: egy lakótelepen lesz gondnok. A többi menekülttel és a helybeliekkel éppolyan lassan formálódik a kapcsolata, mint új családjával.

Egy butuska filmoperett Fényes Szabolcs és Szenes Iván fülbe mászó dalaival. Mi ebben az érdekes? Azt már eddig is tudtuk, hogy a különféle zsarnokságok szeretik a zenés tömegszórakoztatást. A Rákosi-korszak pedig igazán bővelkedett ilyen művekben: Mágnás Miska, Dalolva szép az élet, Állami Áruház, 2x2 néha öt.

Mérő László: A vágy logikája - Aranytíz - WEB STREAMING

Online, január 31., 19:00

A vágy titokzatos logikáját a legjobban a játékelmélet segítségével érthetjük meg – ez a váratlanul sokoldalúnak bizonyult elmélet nemcsak a gazdasági és a biológiai egyensúly létrejöttét magyarázta meg, hanem a lelki egyensúly természetéről is meglepően sokat feltárt.

A Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar 2021 őszén új együttműködési projektet indított, melynek célja, hogy a mesterképzésben résztvevő hangszeres hallgatók az ország egyik vezető zenekarában szerezzenek zenekari gyakorlatot. A koncerten minden pultban egy hivatásos muzsikus és egy hallgató fog játszani.

Up To The Surface

Budapest Jazz Club, január 31., 20:00

A formáció a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemről indulva nőtte ki magát önálló projektté. Repertoárjukat a tagok - konzervatóriumi és zeneakadémiai éveik alatt megismert - különböző kompozíciós technikákkal kísérletező darabjaik alkotják. Legfőbb inspirációjuk a jazz ‚60-as évekbeli hangzása és formavilága. Fontos számukra, hogy az alapvetően letisztult, akusztikus megszólalás mellett megtalálják saját hangjukat, illetve az ebben a zenei nyelvezetben rejlő lehetőségeket és alkotói szabadságot.

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.
Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!