Országos szombat

Végre fesztiválhétvége! Bár általában a fővárosra koncentrálunk, némi vidékies ízesítéssel, a tavasz közeledtét várva ilyenkor éledeznek a helyi gasztronómiai hagyományokkal tűzdelt szabadtéri programok. A fesztivál talán fellengzős kifejezés ezen eseményekre, de mi így fejezzük ki örömünket a gazdagodó programkínálatnak. Fel hát vidékre, és élvezzük a hétvége hasdagasztó kínálatát! Este aztán teli gyomorral irány a koncert!

Február 12-én, immár kilencedik alkalommal rendezi meg Gyál Városa és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár a Gyáli Böllérversenyt a víztorony melletti területen. Az idei programnak a Gyál 25 ünnepi rendezvénysorozat kiemelt eseménye.

Vámosi Lencse és Hurka Fesztivál

Nemesvámos, február 12., 7:00

A főző csapatok rajtra készen. 2022. február 12. Lencse- és hurkafesztivál! Várnak mindenkit sok szeretettel!

Jász Kolbásztöltő fesztivál

Jászberény, február 12., 7:30

Aki szereti a különféle húsételeket, kiváltképp a finom kolbászt annak nem kérdés, hogy ott a helye ezen az eseményen. Ha kedvet érez hozzá, akár már nevezhet is csapatával. Természetesen a finom kolbász mellé pálinka is dukál majd. A jó hangulat garantált!

XIV. Hajdúsági Disznótor és VI. Hajdúsági Népművészeti Nap

Hajdúböszörmény, február 12., 8:00

Hajdúsági Disznótor február 12-én, szombaton 8 órától a Bocskai téren! Belépés díjtalan. A sertést a hagyományos hajdúsági ízeknek megfelelően kell elkészíteni. Díjazzák a legfinomabb hagymás vért, hurkát, kolbászt, toroskáposztát és a hamisítatlan böszörményi cukros-májas hurkát!

Fantasy Expo | 2022

Ferencvárosi Művelődési Központ, február 12., 10:00

A Fantasy Expo egy olyan esemény, ahol a fantasy, scifi, anime, manga, képregény, cosplay, videojáték és társas kedvelők egy napra összegyűlhetnek találkozni és szórakozni. Más rendezvényekkel szemben ez a “rajongóktól rajongóknak” elvet valla, vagyis nem fesztivál és nem promóció a cél, hanem egy szórakoztató “klasszikus con” érzést nyújtani a látogatóknak.

Gyulai Vár, február 12., 10:00

Különleges eseménnyel készülnek a Gyulai Várban január elsejére! Hagyomány már az egykori erődítményben, hogy délben korabeli fegyverek korhű másolataival díszlövéseket adnak le az új esztendő tiszteletére. Érdemes ellátogatni a várhoz, hiszen a lövések a falon kívülről is – nemcsak jól hallhatok, de – jól láthatók lesznek.

Bolygóbarát Budapest

Gellért tér, február 12., 10:30

Házi kovásszal készült kenyér, csomagolásmentes dezodor, megújuló energiaforrások. A sétán megtudhatod, hogy te hogyan segítheted bolygónk jövőjét! Újbuda dinamikusan fejlődő központja a Bartók Béla út, ahol egyre másra nyílnak a kávézók, galériák, designerműhelyek – legtöbbjük jövőtudatosan. Úgy tűnik, közös filozófiájuk gondolni közös értékeinkre, és arra, hogy a következő generáció számára jobb állapotban hagyjuk a földet, mint ahogy átvettük.

10. Vintage Légy-Ott! @Szimplakert - Több mint vásár

Szimpla Kert, február 12., 12:00

A Vintage Légy-Ott! azért több, mint vásár, mert azon túlmutatva, hogy vintage és újrahasznosított ruhák és kiegészítők piaca, a fenntartható divatról folyó diskurzusba is szeretne bekapcsolódni, illetve szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy szélesebb körben népszerűvé váljon a használt ruhák vásárlása a nagyon szennyező fast fashion divat helyett.

Valentin-napi hétvége a Westend Jégteraszon

WestEnd Jégterasz, február 12., 12:00

Ünnepeld a szerelmet február 12-től 14-ig a Westend Tetőkerten található Jégteraszon! Bár a szerelmet minden nap érdemes ünnepelni, a Valentin-napi hétvégén kiemelt figyelmet fordítanak a világ legnagyszerűbb érzésének!

VIII. Hagyományőrző Farsang Panyolán

Panyola, február 12., 13:00

Panyola, a szatmári falucska immáron nyolcadik esztendeje február első hétvégéjén tartja télűző eseményét. A település életében megmaradt a régi értékek, népi hagyományok tisztelete. Fontos, hogy ebben a rohanó világban megőrizzék és a következő generációknak átadhassák azt a rengeteg múltbéli
kincset, amelyet az idősebbek még ápolnak és őrzik komoly értékeit a településen.

A DJ kurzus a első sorban nőkre koncentrál, de mindenkit sok szeretettel vár Lau és Kali. Lényege, hogy olyan támogató közegben zajlik, ahol fontos szerepet játszik a kölcsönös tisztelet. A workshop célja a különböző zenei alapismeretek - a szám szelekció hogyanja és a szükséges technikai készségek - elsajátítása. A workshop az abszolút kezdőkre fókuszál. Vagy éppen azokra, akiknek már van valamiféle alaptudásuk, de emellett szeretnének részesei lenni egy támogató közösségnek és így is szeretnék építeni az önbizalmukat.

A dagadó Hold egünk tetejére hág ezen az estén, hogy teljes pompájában gyönyörködhessünk benne.
Égi kalandjaink bemelegítéseként megnézzük a Fiastyúk csillaghalmazt, a benne levő csibékkel, a halmaz kékesfehér csillagóriásaival.

A zongorista Sam és a regényíró Tusker elindulnak egy régi lakóautóban, hogy az őszi Angliát átszelve meglátogassák családjukat, barátaikat és a múltjuk fontos helyszíneit. Ez a nagy utazás lehet, hogy sok mindentől a búcsút jelenti. Az együtt töltött idő a legfontosabb, ami még megmaradt számukra.

Nagyon jó hangulat szokott lenni! Tapasztald meg te is!

A Heep Freedom együttes a klasszikus hard rockot játszó, brit rocklegenda Uriah Heep zenekar szerzeményeit állítja színpadra eredeti hangszerelésben. Küldetésük, hogy a ’70-es évek legendás csapatának szerzeményeit minél többen megismerhessék, illetve hogy a klasszikus nótákat kedvelő Uriah Heep rajongók a koncerteken eredeti hangszerelésben, izgalmas előadásban hallhassák újra a régi dalokat.

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.