Programsáv hétfőre

Menjünk hát neki a hosszú hétnek! Gyerekek, gyertek előre! Szórakozással kezdünk, de aztán egyből belecsapunk az okoskodásba. És utána a felnőttek is! Az olvasás után lehet kikapcsolódni meditációval, vagy filmnézéssel is, kinek mi könnyebb. De aztán irány a zene, hogy valahogy mégis elinduljon ez a hét is.

Locspocs és a sárkánylány

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, március 21., 10:00

Locspocs története 30 évvel ezelőtt indult a Kolibri Színházban és azóta is műsoron vannak a folytatásai. A 30 éves jubileum igazi meglepetése lesz, hogy a közkedvelt mesehős, aki korábban úszni tanult és megtalálta elveszett szüleit, a mostani zenés előadásban szerelmes lesz egy sárkánylányba, és
házasodni készül. Csakhogy egyikük szülei sem örülnek a házassági tervnek. Vajon sikerül-e boldognak lenniük? 

Az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium szervezésében zajló „Az égbolt nem a határ - Csillagászati és űrkutatási szabadegyetem” 1. szemeszterének programja. A tudománynépszerűsítő előadások közönségbarát módon épülnek fel. Mindegyik előadásban egy-egy film lesz terítéken. Először röviden felvázolják annak hátterét és cselekményét, majd áttekintik a filmek azon részeit is, amelyeknek releváns fizikai (esetleg kémiai, biológiai) és csillagászati vonatkozásai vannak. 

Spinoza Színház, március 21., 19:00

A ’humorfővárosban’ Odesszában járunk: a tízes és húszas évek zsidó Odesszájában. Az itteni dalokból, kocsmadalokból és viccekből elénk tárul az akkori zsidó világ színessége, gazdagsága. Odesszai kalauzunk és tolmácsunk Fegya, a klezmerkirály. 

A tradicionális szellemi utak mindegyike az önismeretet és az önátalakítást tűzi ki célul, ezért ezeket – a buddhizmust kiváltképp - belső ösvénynek is nevezhetjük. Számos technika és módszer segíti ebben a törekvőt, melyek, mint lámpások, megvilágítják a követendő utat. Ezek lehetnek külső és belső eszközök. 

Martien Oster (a neves holand gitáros) pár hónapra Budapestre költözött. Összetalálkozott Gyafival, néhány jól sikerült este után úgy határozott, hogy mégis hozza a hangszerét. Budapest - jazz. 

A Harmónia Jazzműhely szervezésében megvalósuló Jazz Csillagvizsgáló ezen az estén tanáraik, Juhász Gábor és László Attila ajánlásával fiatal tehetségeket mutat be a közönségnek. A gitárosokat saját generációik feltörekvő egyéniségei kísérik a ritmusszekcióban. 

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.
Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen  szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!