Szerdázzatok ma is a kanapén!

A hét közepe a magas kultúráé. Gyermekek művelődhetnek mese által, majd tudományba olthatják az otthon felgyülemlett energiát. A szülők aztán este ezt pihenhetik ki színházi és koncertélményekkel. Süppedjen az a kanapé!

Ébredj velünk! - Suhanj Fitness #maradjotthonchallenge!

április 22. 8:00

Szerdán is home office tesióra a Suhanj Fitness stúdió szuper oktatói segítségével, akik a facebookon élőben jelentkezve instruálnak majd titeket! Indítsátok velük a napot!

 

Backstage Home // Tanulj velünk otthonról!

április 22. 10:00

Online formában folytatódik a Backstage, a Hangfoglaló Program Könnyűzenei Menedzsment Alprogramjának zeneipari előadás- és beszélgetéssorozata. A félév végéig szerdánként hétről-hétre a könnyűzenei menedzsmentet érintő témákban tartanak előadást és workshopot hazai szakemberek. Az előadások nyilvános videó formájában kerülnek a Backstage Home Facebook eseményebe hétről-hétre, a hozzájuk kapcsolódó workshopokra pedig minden esetben külön űrlapon lehet majd jelentkezni. A workshop időpontja minden előadást követő kedd délután 16:00.

 

Kishercegszemmel online

április 22. 10:00, 18:00

Az előadás az emberi útkeresés, a magunkra találás, a bennünk lévő gyermeki énhez való visszatérés folyamatait mutatja meg a mozgás, a látvány és a zene eszközeivel. Ötletadó szöveg Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regénye, amelynek főhőse a tisztaság, ártatlanság és felszabadult életöröm jelképe. Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.

 

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

április 22. 10:30

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

 

Csopa Ovi- és Sulikaland

április 22. 11:00

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne!

Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

 

Muri Enikő #karanténkult

április 22. 14:00

Tartsatok szerdán is Muri Enikővel, aki 14:00-kor újra jelentkezik zenekara, a Sugarloaf, valamint a Maradj Otthon! fesztivál facebook oldalán, hogy gyönyörű meséket és verseket olvasson nektek. Ebéd utáni, kellemes pár percre számítsatok - engedjétek meg magatoknak, megérdemlitek!

 

Kerekítő manós mondókázás online

április 22. 16:00

Kerekítő manó vár benneteket egy mondókás együttjátszásra! Az eseményre a KEREKÍTŐ központi  Facebook-oldalán tudtok majd rákapcsolódni - szerdánként 16 órakor!

 

Slam Poetry

április 22. 16:00

Kemény Zsófi, Bánóczi Beáta, Gömöri Eszter, Borsos Bence, Wawra Máté olvassa fel legújabb írásait!

 

Konrád György: Sétabot. Ásatás 3.

április 22. 16:00

A nemrég elhunyt Konrád György posztumusz megjelenő kötete az utolsó, amelyen a szerző dolgozott, de megjelenését már nem érhette meg. A könyvről Havasréti József író, kritikus és Szegő János, a könyv szerkesztője beszélgetAz Ásatás című regényfolyam harmadik kötete, a Sétabot újabb kirándulás a nagy életmű rengetegében. 

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

április 22. 17:00

Móser Ádám minden nap 17:00 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezik. 

 

Orlai Produkció: Élet.történetek.hu - Nővérek - online közvetítés

április 22. 19:00

Igaz történetek sorozata a közelmúltból Lengyel Nagy Anna igaz történetei színpadra alkalmazva.
Személyes levél a sose ismert apához, amelyben ott dadog és forrong az a nagy kaland is, amit mi XX. századnak hívunk. Két nő szereti ugyanazt a férfit. A férfi meg mindkét nőt. Összerakható-e bűn és bűnhődés, árulás, megbocsájtás a feltétlen szeretettel? Három személyes szenvedély, ami a halállal se ér véget.

 

Csordás Gábor jazz-zongora koncertje

április 22. 19:00

A jelenlegi járványügyi helyzet hívta életre a Karanténból szól a nóta elnevezésű Facebook oldalt, melynek elsődleges célja, hogy naponta élő produkciókat közvetítsen a magyar népzenei, cigányzenei és jazz szférából. A hiánypótló kezdeményezés a zene szeretete és a zenészek elhivatottsága mellett az említett műfajok alul reprezentáltságának ellensúlyozása és az érdeklődő közönség kiszolgálása céljából jött létre.

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Tanult Tehetetlenség | Függőségek, flow és szenvedélybetegségek

április 22. 19:00

Kereshetjük a flow-t? Alkotóként vannak-e igaz és hamis flow-élmények? Hátráltatnak-e a függőségeink és ha igen, miben? Hogyan tapasztaljuk meg azt, ami kezdetben elégtelennek és kevésnek tűnik? Meg tudunk érni a kevesebbhez?
A Tanult Tehetetlenség beszélgetéssorozat ezen részében többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a beszélgetés résztvevői, Hargitai András és Molnár Ráhel Anna.

 

Első Magyar Karantén-Színház - Varga Péter Iván: Lent- online közvetítés

április 22. 19:00

A mű a Literával közös Karanténdráma-verseny harmadik felolvasószínházi bemutatója. Közvetítés itt!

 

Online stream! //Juhász Anna POP #3 //Csányi Vilmos, Géczi János

április 22. 19:00

A Juhász Anna POP sorozat azzal a céllal indult, hogy havonta egyszer a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében találkozzunk szerzőkkel, irodalmi hősökkel, detektívekkel, szerelmesekkel, kalandokkal, tragédiákkal és beteljesüléssel – mindazzal, ami a könyvekben van, amit a könyvektől kapunk. Az áprilisi műsorban Juhász Anna vendégei: Csányi Vilmos Széchenyi-díjas magyar biológus, biokémikus, etológus és Géczi János József Attila-díjas író, képzőművész.

 

Kobajasi Kenicsiró és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

április 22. 19:30

Kobajasi Kenicsiró a nyolcvanas-kilencvenes évek magyar zenei életének egyik központi alakja, aki az Állami Hangversenyzenekar Ferencsik János utáni időszakának zeneigazgatójaként írta be magát a hazai zenei előadó-művészet aranykönyvébe. A magyar közönség ma is élénken emlékszik lelkes, érzelmekkel átfűtött, a zenélés természetességét és közvetlenségét megtestesítő tolmácsolásaira. Közülük is kiemelkednek Beethoven szimfóniái, melyeket hasonlíthatatlan tűzzel, intenzitással, lírával volt képes megszólaltatni, vagyis a bécsi klasszikus zeneszerző minden arcát lenyűgöző hitelességgel ábrázolta. Közvetítés itt!

 

Zeneakadémia Koncertközvetítés/14 - Schubert színei - Érdi Tamás zongoraestje

április 22. 19:30

A 2017. március 16-i hangverseny felvétele. 

 

Karanténestek 31. - Budapesti Fesztiválzenekar

április 22. 19:45

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) muzsikusai március 16-tól a tervek szerint minden nap Karanténesteket tartanak, hogy a nagyzenekari hangversenyek hiányában is zenei élményt biztosítsanak a közönségnek.