Szerdínomdánom

Nocsak, nocsak, mi történik itt - kérdezi a kisvirág a jóságos kávétól. Mindenki csak szépen maradjon továbbra is otthol, mégha ez így nem is helyes, duplán - mondja a dupla. Maradjatok, mert lesz minden jóság, kultúra parádé, dínomdánom. Főleg zenemuzsika, de nézés is! Visszafelé, de főleg előre is! No, mindenkit szemmel ha tartok már én, a jóságos duplakávé.

Kiscsillag - Streamkoncert: visszanézős

Online, január 6.,  0:00

Kiscsillag most egy interaktív streamkoncerttel kárpótol titeket az elmaradt 15 éves buli, a lemezbemutató, a Fishing és számos más koncertért. A buli interaktív lesz, lehet számot kérni és videókamerán keresztül be is kapcsolódhattok a koncertbe, ami után diszkó is lesz. Otthoni dresscode: NDK-s műfenyő, szandál, zokni.

Rutkai Bori Banda: Karácsonyi Koncert - rögzített előadás // TRIP WebSzínház

Online, január 6.,  0:00

Mesekoncert játékkal, bábokkal, mert karácsonyra mindannyiunknak kell egy kis varázslat! Ezért a Ruttkai Bori Banda megidézi a mesebeli karácsonyt a Hópehelykeringővel, megtáncoltatják az egész családot a Csizmacsacsacsával, elrepülünk Hópapa szánkójával a Karácsonyvárhoz, aminek minden ablaka mögött egy újabb csoda és egy újabb mesedal rejtőzik.

OhmikRon prez. ElektrikFreek! @ Tilos 007

Online, január 6.,  5:15

Kedves hallgatók! Az idei év első ElektrikFreek! szettje egy klasszikus összeállítás lesz. Válogatás az eddigi műsorok zenei anyagainak legjobbjaiból. Jó szórakozást!

Élő online tárlatvezetés - Vasarely és az illúziók

Online, január 6.,  15:00

A múzeum házhoz megy! Az egyórás online vezetés során az érdeklődők megismerik Victor Vasarely főbb korszakait és az általa használt optikai illúziókat. A vezetés során egy kicsit megdolgoztatjuk a szemüket és az agyukat, az is kiderül, hogy mindenki ugyanazt látja-e, amikor egy képet néz.

TudásTrambulin #04 - Molnár Szabolcs

Online, január 6.,  17:00

Molnár Szabolcs: Szemfényvesztő realizmus - Monteverdi-csavarok. Az El valahová (Trafó) és a Poppea megkoronázása-átiratok (Katona József Színház, Operaház) azt jelezték az elmúlt évben, hogy sok színházi alkotó számára Monteverdi jó kiindulópontnak tűnik egy 2020-ban is érvényes színházi forma kialakításához. 

Exkluzív tárlatvezetés a Seuso-kincs - Pannónia fénye című kiállításban

Online, január 6.,  18:00

Rajongsz a kultúráért és a kiállításokért? Többször előfordult már, hogy szeretettél volna részt venni egy tárlatvezetésen, de a távolság és a hosszú utazási idő ezt nem tette lehetővé? Akkor az alábbi program neked szól!

Balázs János (zongora)

Online, január 6.,  18:00

Balázs János koncertje az iFből. Mindenkit szeretettel várnak: lélektől-lélekig.

OM ( AUM ) 108 • 2021 / Újrakezdés / Restart / Tibeti Torokénekkel

Online, január 6.,  19:00

Bármi is történt tegnap, minden egyes új reggelen újra miénk a lehetőség és a döntés, hogy máshogy csináljuk a dolgokat. És ez a lehetőség életünk végéig itt lesz. Az OM ( AUM ) mag-szótag ( Bídzsa Mantra ) a bennünket körülvevő világ születésének alap-hangrezgése, a legelső, legegyszerűbb, legletisztultabb, de mindent tartalmazó szándék, amely a mindannyiunkban jelen lévő Élet és az élni akarás legtökéletesebb kifejeződése.

MNDSCP – OMC Live Session

Online, január 6.,  19:00

A hazai d'n'b szcéna egyik élvonalbeli előadója, MNDSCP nyitja az OMC 2021-es évét olyan lendülettel, hogy csak pislogtok majd! Open Music az új évben is élőben, interaktívan! MNDSCP Európa szerte elismert drum and bass producer és dj, 2003 óta űzi az ipart. A műfaj neurofunk-nak nevezett sötét, mély, féktelen vonalán mozog.

Online nyitott Műhely

Online, január 6.,  19:30

Ha szerda, akkor Grund Színház ONLINE Nyitott Műhely. Szerdánként kommunikációt, spontaneitást, közös kreativitást fejlesztő technikákat kutatnak és gyakorlnak ezúttal a virtuális térben. Mint minden játéknak az improvizációnak is vannak szabályai, amiktől a játék működik. 

Verdi: Traviata – keresztmetszet

Online, január 6.,  20:00

Az új év első OperaSzerdáján Verdi egyik legnépszerűbb műve, a Traviata keresztmetszete látható az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról 2021. január 6-án 20:00 órától a Facebookon és az Origón.

Bartók Kamaraszínház: Jónás könyve

Online, január 6.,  20:00

Sokan sokféleképpen magyarázták már az égi hatalom és a Próféta viszonyát. Legutóbb az isteni Szót a Történe­lemmel és a Lelkiismerettel azonosították. De hol marad Jónás, az Aka­rat szentje, előbb a nem-akarásé, aztán a túlvilági parancsot túllicitáló Akarásé, és főleg hol rejtőzködik Babits?