Színpadias hétfő

"Vár a végtelen éj / Nem tudod miért éltél"...mondja a P.Box, s bár ennek nincs sok köze a hétfőhöz, azért elég színpadra termett mondat féleség. Nem rossz ómen. A sokféle zene és kétféle film között ez a hétfő a színházban éli ki magát, amiből egy gyerekest és két másik felnőtteset is kínál. Döbbenetes egybeesés. Még jó, hogy van egy könyves is! Nem sok, de választható!

Csendül a nóta Ökrös Band produkciójával - Szeretnék május éjszakákon. A műsorban elhangzanak: Ismert magyar nóták és csárdások, operett részletek valamint magyar és külföldi világslágerek és örökzöldek.

Egy kupac kufli

Kolibri Fészek, május 16., 15:00

A kufli: nem is kifli, nem is kukac, nem is bab, de nem is kavics. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és közben semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az! Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető! Van kicsi, és van nagy. Van kövér, és van sovány. A kufli egyszóval: kufli. 

Olyan igazi sírós-nevetős-emlékezős film. Nagy siker volt. Kétségtelen, hogy ebben nagy szerepe van a zenéjének is, ugyanis Koltai Róbert alkotása, a Sose halunk meg elválaszthatatlan Dés László betétdalától, a Nagy utazástól, s amikor ez a dal elhangzik, felidézi a filmet is. Amúgy meg egy felnövéstörténet vagy ahogy manapság mondani szokták, egy coming of age story -  szélhámostörténettel kombinálva, sok szeretettel meghintve. 

JAManyi

MANYI - Kulturális Műhely, május 16., 19:00

Hét után felgyúlnak a színpad fényei és indulhat az improvizáció. Hozzatok hangszereket, a hangotokat vagy csak magatokat. Minél hamarabb érkeztek, annál hamarabb lesz zene..  

Történetek a végtelenségről

„Láttam egy embert, aki…” – film a létezésről, az élet értelméről, az emberi lét szépségeiről és kegyetlenségeiről, a maga varázsában és közhelyeivel. A Történetek a végtelenségről helyzetek és szituációk humoros sorozata, amelyben a hétköznapok banalitása átlagos emberek érzéseit hozza felszínre, s amelyben a jelentéktelennek tűnő és a történelmi pillanatok egyenrangúvá válnak.

67-es korongok - The Doors / The Doors

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont, május 16., 19:00

Zenei ikonok, korszakalkotó albumok – művészettörténeti megközelítésben. The Beatles és a pop art, Jim Morrison (The Doors) költészete, a Pink Floyd művészi kidolgozású  albumai rengeteg zenével. 

A Slum Village mottója: vállald fel a véleményed és dolgozz keményen. Sőt, keményebben. Nem meglepő, hogy ezeket az elveket szem előtt tartva olyan klasszikusokat tudhatnak maguk mögött, mint a Selfish vagy a Get Dis Money. Detroit hip-hop legendái májusban a Turbinában mutatják meg, milyen az utca igazi arca.

Olvasó kör Grecsó Krisztiánnal

K11 Művészeti és Kulturális Központ, május 16., 19:00

Az Olvasó kör egy kiváló lehetőség kedvenc írónkkal való találkozásra. Felolvasás, beszélgetés, melybe Önök is bekapcsolódhatnak. Ezúttal Grecsó Krisztiánnal beszélgetnek műveiről, írásairól, elsősorban legújabb könyvéről - Valami népi. A helyek száma a program sajátossága miatt korlátozott.  

Jó zsaru - rossz zsaru

Centrál Színház, május 16., 19:30

A Jó zsaru - rossz zsaru sötét, fordulatos és torokszorító mese két közrendőrről, akiknek az élet egy napon örökre megváltozik. A darab eredeti címe, a Konok eső (A Steady Rain) a régi film-noirok fojtogató, komor világát idézi. Denny és Joey barátságán keresztül egy modern bűnbeesés története bontakozik ki. Denny a gőg halálos bűnéért lakol meg, de bocsánatot csak a beilleszkedni kész jóbarát, Joey remélhet. 

A gyertya könnye

Pesti Vigadó, május 16., 19:30

Két szereplős, dramatikus játék, amelyben kizárólag Sütő András gondolatai, szövegei, történetei alapján két generáció csap össze, vitatkozik, gondolkodik és ért végül egyet a nemzeti identitás kérdésében. Az író gondolatainak rendkívül nagy aktualitása van újra.