Szombati barangoló

Mutatom, milyen idő van, midőn e sorokat körmölöm gépiesen, remélem, ez nagyot változik szombatra, mert a programok nem korlátozódnak a falak közé. Biztos, ami biztos, azért tálaltam olyat is, így, ha minden felhő szakad, fesztiválról lehet szaladni a fülledt koncertterembe, vagy mozizni, amit hoz a kedv!

Héttorony Fesztivál 2021

Országos, november 6-21.

2012 óta minden év novemberében megrendezik a Héttorony Fesztivált Makovecz Imre tereiben. A közel kéthetes vándorfesztivál célja, hogy a népzene és világzene legértékesebb produkciói minél több emberhez eljussanak határon innen és túl, valamint hogy a zene és építészet szerves kapcsolatára ráirányítsa a figyelmet.

19. Olasz Filmfesztivál

Budapest, november 6-16.

November 6-16. között láthatod a legújabb olasz filmeket! A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà közös rendezvényén november 6-16. között a Puskin és a Tabán moziban egy tucat - a legújabb és legjobb - olasz alkotást, köztük több fesztiválsikert nézhet majd meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal.

MTV EMA Jegykiosztó - a legnagyobb fanoknak

BOK Csarnok (SYMA), november 6., 9:00

Itt a lehetőség, hogy Te is ott legyél a nemzetközi MTV EMA gálán Budapesten és testközelből üdvözölhesd kedvenc sztárjaidat! Menj el november első hétvégéjén a BOK Sportcsarnokhoz, ahol találkozhatsz kedvenc hazai influencereiddel!

Gardrób Közösségi Vásár

Gödör, november 6., 10:00

A Gardrób magánembereknek szóló használt ruha vásár. Kérjük, hogy cégek, boltok, vállalkozások ne jelentkezzenek, és használt ruhákon és kiegészítőkön kívül mást ne áruljatok! Ha saját magad által készített terméket árusítasz, az asztal minimum felén használt ruhának is kell lennie!

Márton Napi Gasztrokaland & Lovagok csatája

Bikal, november 6., 11:00

Márton napján vétek lenne otthon maradni! Mennyei libás fogásokkal, lebilincselő előadásokkal, valamint hagyományőrző kézműveskedéssel készülnek. A nap folyamán részt vehettek a Kurtizánképzés Zinával című középkori párkapcsolati stand up comedy-n. A garantált jó kedvről, a finom forralt borok és színészek gondoskodnak.

Napturbina ❍ OMOH

Turbina Kulturális Központ, november 6., 13:00

Belvárosi, a kultúra minden sarkát összekötő nappali fesztivál. Egy rendszeresen jelentkező alkalom arra, hogy a delutáni, bioritmus barát sávban is találkozzunk megnézni egy kiállítást, táncolni az ablaktetős nagyteremben, koncerteket hallgatni, jógával, vagy más mozgással ápolni a testet-tudatot, egészséges ételekkel alapozni a szombatot.

I. Sápi Forralt bor és Pálinka Fesztiválka Csömörön

Csömör, november 6., 14:30

Szeretettel várnak mindenkit november 6-án 14:30-tól Csömörön, a Hősök terén megrendezésre kerülő I. Sápi Forralt bor és Pálinka Fesztiválkán!

Cabaret Medrano 20: Halk, Cabaret Medrano, Fekete Jenő

Gödör, november 6., 18:00

A Cabaret Medrano zenekar 2021-ben ünnepli 20 éves fennállását. Az évfordulóra jubileumi best of koncertsorozattal készült a csapat, amelyet országszerte bemutatnak. Ennek a sorozatnak kiemelt eseménye a novemberi minifesztivál, ahol vendégzenészek és egy kiállítás is színesítik a programot.

Instant-Fogas Szombat

Instant-Fogasház, november 6., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Kowalsky meg a Vega

Rocktár, november 6., 18:30

Kowalsky meg a Vega koncert Esztergomban, a Rugby Clubnál a Sportsátorban! A hatályos jogszabályok értelmében az esemény csak védettségi igazolvánnyal látogatható!

Hagyományok Háza táncház

Hagyományok Háza, november 6., 19:00

A Hagyományok Háza folytatja állandó táncház-sorozatát, melynek változatlanul az Budai Vigadó Átriuma ad otthont minden szombaton 19 óra és hajnali 2 között. A táncházakban nagy hangsúlyt fektetnek a tánctanításra, a táncoslábú érdeklődők több hónapon keresztül, kiváló oktatóktól tanulhatják egy-egy tájegység táncát.

Múzeum Flow | Gerhard Richter. Valós látszat

Online, november 6., 19:00

ÉLŐ online 3D tárlatvezetés. Érdekel Gerhard Richternek, a világhírű kortárs német alkotónak a művészete? Csatlakozz a vezetéshez, ami a Richter-kiállítás virtuális tereiből jelentkezik be, interaktív élő tárlatvezetéssel!

Kocsis emlékest - In memoriam Kocsis

Müpa, november 6., 19:30

Minden korszaknak megvannak a nagy ikonikus alakjai, akik bekerülnek az örökkévalóság nagykönyvébe. Ilyen név a zenei életben Kocsis Zoltán, aki a zene népszerűsítése érdekében végzett fáradhatatlan munkájáért és muzsikusi tevékenységéért számtalan hazai és nemzetközi díjat kapott.

Fröccs Trio

IF Cafe, november 6., 19:30

A Fröccs trio arról nevezetes, hogy a basszus hangszer ha jól tudom Tűzoltó Szertárból előkerült helicon (az a rézfuvós, amibe bele kell bújni, akkora), és amelyet Rózsa Pista nagy gondossággal helyrehozott és használ.

The Eastern Carnage Party: Angerseed I Heartkiller I Nygmalion

Robot, november 6., 20:00

Három kitartó banda a keleti végekről, a magyar Underground sötét bugyraiból!

MTV Music Week - Ghost-Note, vendég: Mike Gotthard Group

Trafó, november 6., 20:00

November 6-án a Snarky Puppy többszörös Grammy-díjas ütős duó (Robert Sput Searight és Nate Werth) vezette Ghost-Note robbantja fel a Trafó Nagytermét.

Európa Kiadó

Muzikum Klub & Bisztró, november 6., 20:30

A ’80-as évek elején alakult, Menyhárt Jenő gitáros–énekes–igazgató köré épülő Európa Kiadó története nem hagyományos zenekartörténet. A zenekar közel 40 éves fennállása alatt számos emblematikus felállásban működött, jelenleg Menyhárt Jenő mellett Bujdosó János, Kálmán András, Koroknay András és Gyenge Lajos a zenekar tagjai.

Budapest Jazz Club, november 6., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.