Szombati programajánló

Vegyes programok, egyenletes minőség! Ez is lehetne a mottója a jó szombatunknak, amit talán már nem a csapadékgazdagság fog jellemezni leginkább, hanem a jövés-menés!

Utazás a Föld körül - Buongiorno! Pizza, pasta, grazie...

Tündérkert, június 29., 9:00

A délelőtt folyamán: - reneszánsz jelmeztárral várnak - öltözz be, s készíts fotókat, zsonglőr tanoda, mini pizza sütés, festőműhely Csák Évával (Paca szakkör), arcfestés, Stella Family - olasz gyermekdalok, 
A rendezvény ingyenes!

Paár Julcsi – Hangoló: Kerekerdő

Kobuci Kert, június 29., 10:30

Mesekoncert, családoknak. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisujjamnyi legény, akit úgy hívnak; Jancsi. Jancsi bármennyire is apró, álmait követve nyakába veszi a világot, és bejárja a Kereker-dőt. Bármerre téved különös lényekkel, furcsa emberekkel találkozik, de a dal bátorítja, a tánc  továbbviszi útján.

IX. Budapest Sup Fesztivál

Római part, június 29., 11:00

Nyáron, 2024-ben sem hagyhatjátok ki Magyarország legnagyobb SUP (állva evezős deszka) rendezvényét, hiszen közeleg a IX. Budapest Sup Fesztivál! Készüljetek, és erre a napra ne tervezzetek semmi mást! Csatlakozzatok egy fantasztikus élményre Budapesten!

Nemzetek Fesztiválja - Bemutatkozik Lengyelország

Hunyadi tér, június 29., 14:00

Lengyelország UNESCO Világörökségi helyszínei című szabadtéri kiállítás a Hunyadi téren. Programok: 14.00-19.00 között - a részvétel mindenkinek díjtalan!

Bujtor hétvége - Kertmozi az Aeroparkban Zsigulikkal

Aeropark, június 29., 15:00

Egy este, két legendás film, különleges kertmozi számos meglepetéssel, és jónéhány Zsigulival az Aeroparkban. Mivel a Bujtor-filmekben meghatározó szerepet játszanak a korabeli, ikonikus járművek, a vetítések előtt Zsiguli mustrát tartanak az Aeroparkben. De érkezhetsz más hasonló, a filmekben feltűnő márkákkal, típusokkal. Ha retro vagy oldtimer kocsival látogatsz el, autódat kiállítják a repülőmúzeum közepén, és bárki megcsodálhatja. A mustrát 15:00 és 19:30 óra közé tervezik, ezt követően pedig elkezdhettek ráhangolódni a filmekre, beszélgetéssel, sztorizással, zenéléssel.

Eclipse Bali invites Aryane (FR)

Pontoon, június 29., 17:00

Egyenesen Bali meseszerű partjairól érkezik az Eclipse, ahonnan elhozzák nektek a leggizdább egzotikus zenéket. A természet, a szörfkultúra és Bali masszív energiája inspirálja az Eclipse gig-eket. Több Tánc - Kevesebb Teló: Éljétek meg együtt a pillanatot! A táncparketten lehetőség szerint, a telefonok maradjanak a zsebekben!

Szentendre Digital Sunset w/ Low Contrast

Kacsakő Bisztró, június 29., 17:00

Low Contrast különleges DJ szettjeivel és magával ragadó stílusával gondoskodik arról, hogy a délután/este minden percét élvezd a Kacsakő Bisztró különleges szabadtéri helyszínén! Merülj el az organic, melodic és progressive house zenében, amely garantáltan felejthetetlen élményt fog nyújtani.

Kpop openair boat party

A38 Hajó, június 29., 17:00

Felhívás minden K-Pop rajongónak! Készülj fel egy felejthetetlen zenei utazásra a K-Pop Open Air Boat Party-n! Csatlakozz az A38-as oldalteraszra egy villanyfényes délutánra, tele a legmenőbb K-Pop slágerekkel, amiktől és amikkel alkonyattól hajnalig táncolni fogsz! Merülj el kedvenc K-Pop előadóid ritmusaiban, miközben egész délután a legjobb slágerekre groove-olnak!

TNT

Budapest Park, június 29., 18:00

Nem jön álom a szemedre, mert nem tudod, mikor láthatod legközelebb a kilencvenes-kétezres évek egyik legsikeresebb duóját a Park színpadán? Most egy Titkos Üzenetben elárulják neked, hogy bőven a Fehér Karácsony után, egészen pontosan június 29-én csípheted el Dobrády Ákos és Inti párosát, azaz a TNT-t!

Erik Satie: Vexations

H13, június 29., 18:00

19 órás meditatív élőkoncert! „Ahhoz, hogy a témát 840-szer egymás után eljátsszuk, célszerű lenne előzetesen a legmélyebb csendben, komoly mozdulatlansággal felkészülni.” Ezeket a sorokat Erik Satie zeneszerző vetette papírra 1893-ban a Vexations című darabjához. Satie életében nem adta ki a művet, és nem tudni, hogy valaha is előadta volna. Az 1960-as évektől kezdve ezt a szöveget többnyire úgy értelmezték, mint utasítást, hogy a kottaoldalt 840-szer kell lejátszani, és azóta is néhány évente lelkes zenészek összeállnak, hogy előadják a Satie-művet.

HOLLÁN JAZZ STREET: Bolyki Barnabás & Bolyki Tamás

Hollán Ernő utca - Sétálóutca, június 29., 18:00

Hétvégi jazz koncertek újra Újlipótváros kapujában, közkedvelt sétálóutcájában! Együttműködő partner a Budapest Jazz Club! Bolyki Tamás zenei tanulmányait 2005-ben, a Pászti Miklós Alapfokú Művészeti Iskolában kezdte klasszikus gitár szakon Éles Gábornál (gitáros, énekes). Hat év gitártanulás után kezdett el komolyabban érdeklődni a jazz iránt, így került Rieger Attila elismert jazz-gitároshoz, akitől három év magántanulás után sikeresen felvételizett a Bartók Béla Konzervatóriumba, jazz-gitár szakra.

Tommy Vig búcsúkoncert

Magyar Zene Háza (Szabadtéri színpad), június 29., 20:00

Búcsúkoncertre készül Tommy Vig, az itthon az egykoron csodagyerekként számon tartott, majd kivándorlása után az Egyesült Államokban is rendkívüli sikereket elérő, világsztárokkal – Frank Sinatrával, Miles Davisszel, Marvin Gaye-jel, Rod Stewarttal, Diana Ross-szal vagy Michael Jacksonnal – zenélő, a mai napig nagy elismertségnek örvendő jazzdobos, ütőhangszeres. 2006-os hazatérése után is számos nagyszabású koncertet adott, de a kisebb klubok pódiumain is nagy sikert aratott különböző formációkkal a jazz rajongók köreiben. Egyedi zenei világa a kortárs, a klasszikus és a jazz muzsika elemeit ötvözi.

Bende Zsolt Quartet

IF Cafe, június 29., 20:00

Bende Zsolt nagyszerű gitáros, és remek társakat hoz mindig az iFbe (amíg lehet), Zana Zoltán szaxofon
Bende Zsolt gitár, Horváth Balázs nagybőgő, Csízi László dobok

Scorpions - Budapest 2024

Papp László Budapest Sportaréna, június 29., 20:00

A Scorpions, minden idők egyik legikonikusabb és legbefolyásosabb hard rock bandája 2024-ben egy vadonatúj exkluzív koncerttel tér vissza Budapestre, klasszikussá vált albuma, a Love at First Sting megjelenésének 40. évfordulója alkalmából, és előadja a lemez dalait pályafutásának legnagyobb slágereivel kiegészítve.

Balance Wheel Group

Budapest Jazz Club, június 29., 20:30

Az instrumentális, dallamos popos jazz-zenét játszó zenekar 2016-ban alakult. Műsorukat saját kompozíciók alkotják. Az eddig megjelent két albumukon a jazz-improvizáció, a pop, funky, latin stílusjegyek egyaránt fellelhetőek. Koncertjükön a hamarosan megjelenő, harmadik albumukról is válogatnak.

Városháza Kertmozi: Furiosa: Történet a Mad Maxből

Budapest Városháza, június 29., 21:00

Mozizz a csillagos ég alatt egész nyáron a Városháza díszudvarán! A Budapest Kertmozi és a Városháza együttműködésében!

Depeche Mode vs Erasure

101klub, június 29., 22:00

A buli neve itt is árulkodó. Sok DM, sok Erasure. Nyilván sok Yazoo, Soft Cell, Human League, OMD, etc. A beugró csak 1000 Ft

Bailando ☾ Nights of Budapest Park

Budapest Park, június 29., 22:00

Június 29-én a város legkedveltebb latin bulisorozata, a BAILANDO újra a Parkban! 18+

Tesco Disco

A38 Hajó (Tetőterasz), június 29., 23:00

Jön a következő buli, ezúttal a kedvenc helyszínen, az A38 tetőteraszon! The Killers ✘ Arctic Monkeys ✘ Foals ✘ Alt-J ✘ Gorillaz ✘ Nothing But Thieves ✘ Grandson ✘ Royal Blood ✘ Franz Ferdinand ✘ Twenty One Pilots ✘ Fidlar ✘ Kasabian ✘ MGMT ✘ Muse ✘ The Beatles ✘ The Black Keys ✘ Cage The Elephant ✘ Kings Of Leon ✘ Klaxons ✘ The Kooks ✘ M83 ✘ Placebo ✘ Tame Impala ✘ Two Door Cinema Club etc.