Szombati programajánló

Erre a hétvégére még igen jó időre számíthatunk az előrejelzések szerint. Ezért is ajánlok pár kerti partit, nosza kipróbálni, vagy felöltözni. A fedett helyeken lehet lazábban is. Hogy ne csak koncert és mozi legyen, ásványt vegyenek, mert nagyon szépek!

VII. Nemzeti VERSeny

Nemzeti Színház, október 8-9.

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete 2022-ben hetedik alkalommal hirdeti meg határokon átívelő, felmenő rendszerű versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt – valamennyi korosztály számára az anyaországban, a Kárpát-medencében, szerte Európában és az óceánon túl – minden nem hivatásos magyar versmondó részére. A verseny célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett: a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a kulturális identitás erősítése – a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének felvonultatásával.

13. Mom Sport ÁsványBörze

MOM Sport Uszoda és Sportközpont, október 8-9.

100 kiállító és változatos programok 2000 nm-en! Az új szezon első ÁsványBörzéje közeleg, ahol igazi őszi hangulatban tudtok szuper hétvégét eltölteni a már jól megszokott - ásványok, drágakövek, drágakövek és ezekből készült mindenféle dísztárgyak, kicsek - ellenőrzött, minőségi csoda árukkal feltöltekezve!

NÉP-SZÍN-HÁZ Járdafesztivál

Népszínház utca, október 8-9.

Október második hétvégéjén alulról szerveződő, helyi erőket megmozgató zenei-, gasztronómiai- és civil járdafesztivál kerül megrendezésre a Népszínház utcában. A hétvége során az utca különböző pontjain találkozhatnak zenés, kulturális és gasztronómiai eseményekkel kora délutántól egészen este 8 óráig. A rendezvényre egyaránt várják a környék lakosait és azokat, akik szeretnék a fesztiválszezont egy ingyenes és emberléptékű, underground hangulatú eseménnyel zárni.

Asia GasztroFesztivál 2022

Asia Center, október 8., 10:00

Idén október 8-án, szombaton rendezi meg az AsiaCenter egész napos gasztronómiai rendezvényét. Minden program ingyenes! Az idei fesztivál a “mentesség” köré szerveződik, de nagy nevekből most sem lesz hiány. A fakanalat Gáspár Bea és Annuskám forgatja majd az AsiaCenter látványkonyhájában. A színpadon az Alma Együttes és Ricsi Bohóc szórakoztatja a gyermekeket, a buli sava-borsát pedig Lil G és Nemazalány x Sofi koncertje adja.

Yettel Stage 5G Koncert

Szabadság tér, október 8., 14:00

Mindig ugyanazt a pár albumot hallgatod újra és újra, vagy szívesen merülsz el új előadók zenéiben? Kutatások is igazolták, hogy az új zenékre leginkább fiatal korunkban nyitottak a hallgatók, más tanulmányok viszont pont arra világítanak rá, hogy az újdonságok és a jó zenék mindenkire pozitív hatással vannak. Új zenék, friss tehetségek megismerésére nyílik alkalom október 8-án Budapesten a Yettel Stage ingyenes 5G koncertjén, ahol Majka és a Margaret Island egy színpadon lép fel a feltörekvő KACAJ, Perrin és a The Pontiac zenekarokkal.

A messzi jövőben járunk, amikor az ismert bolygókat IV. Shaddam padisah-császár kormányozza. A világegyetemben a legértékesebb anyag a fűszer-melanzs. A fűszertől hosszabb lesz az élet. A fűszertől kitágul a tudat. A fűszer egyetlen bolygón lelhető fel: egy sivár, száraz, sivatagos bolygón. Ez a bolygó az Arrakis _ de lakói, a szabad fremenek népe csak úgy nevezi: Dűne. Ezen a bolygón csap végleg össze két ősi ellenség, két nemes ház: az Atreides és a Harkonnen. Miközben a fremenek a próféciában megjövendölt messiás eljövetelét lesik, a Császár, az Űrliga, s az egész galaxis dermedten lesi a harc végkimenetelét, hiszen a fűszer nem apadhat el.

Boban Marković Orkestar // ContraBayando

Kobuci Kert, október 8., 19:00

A Boban Marković Orkestar mindent elért, amit zenekar elérhet a világ ezen szegletében; díjak sokasága, több százezer eladott lemez, klub és fesztiválkoncertek százai, rajongók tízezrei követik örömzenélésüket, bárhol is játszanak Európa országaiban… Maga Boban Marković pedig már vagy két évtizede Szerbia legjobb trombitásának számít, a Songlines zenei magazin szerint a világ legjobbja is, ezen következtetés szerint - és hát látva a magyarországi zenei helyzetképet is – állíthatjuk, hogy Magyarország első számú trombitása is!

Unsuk Chin jelenleg az egyik leggyakrabban játszott kortárs zeneszerző a világ jelentős koncertszínpadain. Szöulban, Dél-Koreában született, és Sukhi Kangnál valamint Ligeti Györgynél tanult, 1988 óta Berlinben él. A koncerten szereplő darabjai magyarországi bemutatóként hangzanak el kiemelkedő magyar szólisták és az Óbudai Danubia Zenekar közreműködésével.

Alerant Jazz Est: Sárik Péter Trio feat. Berki Tamás

Budapest Jazz Club, október 8., 20:00

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman rendkívül nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség szélesebb rétegét képesek megszólítani. Hármasukhoz ezen az estén a formációval több turnén is közreműködő közönség-kedvenc jazz énekes, Berki Tamás lesz.

Paul Atreidesre (Timothée Chalamet) olyan sors vár, amelyet senki fel nem foghat: sem más, sem ő.
A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában járunk. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak. De ehhez harcolnia kell. Ellenséges bolygók, fantasztikus tájak, különös lények és emberfölötti teljesítmények története ez. És két évszázados királyi ház, az Atreidesek és a Harkonnenek viszályáé. És egy szerelemé, amelyet egész hadseregek sem tehetnek semmissé.

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.