Újabb izgalmas részletek derültek ki Stallone és Schwarzenegger legendás rivalizálásáról

Ott szívatták egymást, ahol tudták.

A két akcióikonról,  Arnold Schwarzeneggerről és Sylvester Stallonéról készült már egy-egy egész estés portréfilm a közelmúltban, de a hetvenes éveikben járó sztárok most együtt ültek le a TMZ egyórás, Arnold & Sly: Rivals, Friends, Icons (Riválisok, barátok, ikonok) című interjú-különkiadása kedvéért.

A két legenda ma már barátnak számít, de a múltban kőkemény rivalizálás folyt köztük. Az interjúban beszéltek erről is, illetve megvitatták többek közt a problémás gyermekkorukat is.

Arról már mi is írtunk, milyen csúnyán megszívatta Arnold Sly-t, amikor az 1992-es Állj, vagy lő a mamám! című akcióvígjáték főszerepével  először őt keresték meg, de mivel rettenetesnek találta a forgatókönyvet, át akarta passzolni Stallonénak.

Csináltam már én is pár filmet, amit le lehet húzni a klotyón, de ez tényleg nagyon vacak volt. De mivel ekkor épp háborúban álltunk, elhintettem, hogy borzasztóan érdekel a szerep, mert tudtam, hogyan működnek ezek a dolgok Hollywoodban.”

Schwarzi direkt egy irreálisan nagy fizetésigényt dobott be, mire a producerek megkeresték Slyt, aki bekapta a csalit, és aláírt.

Schwarzenegger nagyon megszívatta Stallonét a '90-es években

Elhintette, hogy érdekli a bűnrossz Állj, vagy lő a mamám!, mire Sly begurult és lecsapott a szerepre.

A teljes sztori

Schwarzenegger számára a szerep elvesztése egy valóra vált álom volt, ahogy ebben a mostani interjúban meséli:

Természetesen a mennyben éreztem magam. Úgy voltam vele, hogy csak úgy érhetem utol őt, ha megbotlik. Ez pszichológiai játszma volt. Így működik Hollywood. Mindig csak annyira vagy jó, mint az utolsó filmed. Szóval úgy éreztem, hogy teljesen oké, ha Sly megbukik...”

Az Állj, vagy lő a mamám! végül tényleg nem lett egy nagy sikertörténet, a kritikusok  ízekre szedték, bár így is összeszedett 72 milliót a kasszáknál, a Port szavazói pedig 7.5-re értékelik.

A rivalizálásnak volt egy ennél „zsigeribb” szintje is. A két sztár versengése kiterjedt egymás testzsírjának monitorozására, próbáltak minél kisebb százalékra lemenni, de egymásnak nem a valós számot vallották be. Aztán Stallone elkezdett a filmjeiben egyre nagyobb gépfegyvereket használni, amire Schwarzeneggernek is reagálnia kellett.

Futottam utána. Aztán ő futott utánam... Ő megölt 80 embert [a Rambóban], nekem pedig 87-et kellett megölnöm."

Arra a kérdésére, hogy ki lenne az a két színész, akit szívesen látnának egy akciófilmes Mount Rushmore-on saját maguk mellett, Schwarzenegger Clint Eastwoodot mondta, míg Stallone választása arra a Bruce Willisre esett, aki saját fénykorában hasonlóan nagy sztár volt, mint ők.

Via: THR