Vasárnapi lazulások

E szép vasárnap első felében a rövid szünetre készülődő gyerekeknek ajánlunk változatos programokat, hogy aztán egyre komolyabb, a felnőtteknek szóló tartalommal is szolgáljunk. Vasárnap van vásár is, a végén meg mozi, hogy faramuci keretet adjunk a pihenőnapnak.

Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál - Cinemira Kids

Budapest, október 23-24.

Ismerd meg az Disney- és Pixar-univerzumon túli világot! A Cinemira missziója, hogy minőségi gyerek-, és családi filmeket mutasson be a világ minden tájáról, amelyek valódi értéket képviselnek, nem csupán szórakoztatóipari termékek.

WAMP Design Vásár

Bálna, október 24., 10:00

Októberben ismét a város egyik legszebb panorámájával rendelkező helyszínére, a Bálna Budapest épületébe költözik a WAMP design vásár! Kezdd velük az őszi szezont, mert közel száz hazai alkotó vár, hogy a legújabb őszi kollekcióik bemutatása mellett a kifutó nyári darabok közül is kedvetekre válogathassatok!

TikTOP Fest & Awards 2021

Akvárium Klub, október 24., 10:00

Magyarország legnagyobb Social Média eseménye 2019 után 2021-ben is vár titeket! Cserélj sminktippeket és szelfizz a kiválasztott influencereddel, nyomj egy meccset közismert gamerekkel vagy táncold kedvelt trendedet a legnagyobb TikTokerekkel. Játssz a több tucat standon, ahol megtalálhatod kedvenc márkáidat, és persze találkozz mintegy 100+ TikTok kedvenceddel, YouTuberekkel, és Twitchesekkel.

Felnőtt megőrző - Firkalak felnőtteknek

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, október 24., 10:00

A Firkalak (gyermekeknek szóló művészetpedagógiai foglalkozás) kiegészítő párja drámajátékokkal szülőknek, nagyszülőknek, felnőtteknek. Vidd magaddal gyermeked, unokád firkálmányát vagy csak egy saját firkád, amit használtok majd a foglalkozás során. Játsszatok együtt!

Tompeti és Barátai

Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Ház, október 24., 10:30

Tompeti és Barátai váratlanul jelentek meg a színen. Közvetlenségüknek, játékosságuknak köszönhetően a gyerekek rögtön barátjuknak fogadták őket. Tompeti és Csillagszemű 2009 óta szórakoztatja és tanítgatja a zene nyelvén keresztül a legkisebbeket. Élőzenés koncertjükön sok érdekes hangszerrel is megismerkedhetnek a gyerekek, úgymint furulya, szájharmónika, arab és afrikai dobok, kazu, gitár és egyéb zenélő kütyük.

Marczibányi Téri Művelődési Központ, október 24., 11:00

Zenészek: Anti Tamás (akusztikus gitár, mandolin, szájharmonika, ének), Bartha Tibor (billentyűs hangszerek, hegedű, furulya, ének), Födő Sándor (basszusgitár, ének), Barna Zoltán Csibi (dob, ütőhangszerek), Móricz Mihály (gitár, ének)

Az eozin nyomában

Zsolnay gyár-Látványmanufaktúra, október 24., 14:30

Ismerje meg élőben, hogyan készülnek a híres eozintermékek a Zsolnay Látványmanufaktúrában, és tekintse meg az Apostolos terem különleges kerámiaképeit idegenvezetők segítségével!

Virtuózok Kamaraegyüttes

Benczúr Ház Kulturális Központ, október 24., 19:00

A Virtuózok Kamaraegyüttes 2019 februárjában alakult, a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató utolsó négy évadának kiemelkedő tehetségeiből. A fiatal zenészek virtuóz játékukkal mindannyiunkhoz közelebb hozzák a klasszikus zenét, az együtt-zenélés örömére és a közös alkotásra hívják fel a figyelmet.

Budapest Bár: Ha megtehetnéd - Lemezbemutató koncert

Kölcsey Központ, október 24., 19:00

A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli budapesti kávéházak világáig nyúlnak vissza. Az ismert kuplékat, filmslágereket, táncdalokat és egyéb kedvelt dallamokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, swing, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra. Különleges zenei élményként, tökéletesen házasítják a különböző stílusokat, a legkiválóbb hazai énekeseket is bevonva.

Budapest Jazz Orchestra - Schreck Ferenc Highlights

Budapest Jazz Club, október 24., 20:00

Az 1998-ban alakult Budapest Jazz Orchestra igazán nagy áttörést jelentett a hazai jazzélet számára, hiszen létrejött Magyarország első, professzionális big bandje, mely hangzásával a 20-as évek Amerikáját idézte. Ezen az estén a nagyzenekar egy újabb oszlopos tagjának, a harsonás Schreck Ferenc szerzeményeire fókuszál.

Apostol 50 - Jubileumi Koncert 2021

Papp László Budapest Sportaréna, október 24., 20:00

2020-ban öt évtizedes fennállását ünnepli az Apostol együttes. A jeles jubileumot egy nagykoncert keretében, a közönséggel együtt ünneplik meg 2021. október 24-én a Papp László Budapest Sportarénában, ahol különleges hangszereléssel, ritkán hallott dalokkal és persze a nagy slágerekkel készülnek.

Platon Karataev

A38 Hajó, október 24., 20:00

A Lev Tolsztoj karakterről elnevezett kitűnő zenekar ezúttal pótolja május 8-ára tervezett nagyszabású koncertjét. Az Atoms számai mellett új dalok is elhangzanak majd. A Platon Karataev második, Atoms című nagylemeze bár hangzásban eltávolodik az első anyag számaitól, ugyanabból a magból építkezik.

Anouar Brahem Quartet

MOM Kulturális Központ - MOMKult, október 24., 20:00

Anouar Brahem az arab klasszikus muzsika nagymestere, aki inkább a tradíciók konzervatív hagyományai által megszabott határok között alkot és mozog otthonosan. Hangszere, az oud finomságát a modern jazz harmóniáival ötvözi.

Idegen

Budapesti Távmozi, október 24., 20:00

In or out? Bent vagy kint? A hovatartozással kapcsolatos kérdések végigkísérik életünket. Így van ez a Németországban élő, koszovói albán Xhaferrel is. Feleségével és három gyermekével középosztálybeli életet él egy német városban. Kívülről úgy tűnik, tökéletesen beilleszkedett, de a halkszavú férfi a környezetétől való fokozatos elszigetelődéstől szenved. Munkahelyén nincs személyes kapcsolata a kollégáival, nincsenek barátai, és a házassága is kihűlt. Aztán elkezdenek szaporodni a zavaró események: nem kapja meg a fontos munkahelyi emaileket, döglött patkányt talál a postaládájában, és egyszer csak kigyullad a babakocsi a háza előtt. Vajon Xhafert azért zaklatják, mert embertársai elsősorban idegennek látják?