Vasárnapi programajánló

Nem kell szégyenkeznie a vasárnapnak sem, erre a hétvégére maradtak események jócskán neki is. Jótékonysággal kezdi a napot, majd családi hétvége kerekedik börzével, fesztivállal! Kora délután elkezdődik a zenebonás rész, ezúttal egy dupla koncerttel, majd egyre merészebb muzsikával operál a nap estig. Ma kicsit korábban térhetünk az ágyba, holnap melóka!

Ezeken a hideg téli napokon különösen jól tud esni egy finom tál meleg étel - menjetek és egyetek velük, és támogassátok a Megálló Csoportot, január 28-án 9:00 és 14:00 között, a Szimpla Kert Háztáji Piacon! A Megálló Csoport a szenvedélybetegek rehaibiltációjával és támogatásával foglalkozik. Céljuk, hogy aki segítséget kér, a lehető legjobb kezekben, a legbiztonságosabb körülmények között kapjon támogatást.

Megtalálhatóak a reneszánszát élő bakelit lemezek, de gazdag felhozatal várható CD-kből, kazettákból és más zenei kiadványokból is. Aki meg szeretne válni régi, megunt fekete korongjaitól, ez az a hely, ahová érdemes elhozni azokat.

X. Életmód és Ásvány Expo - Kiállítás és vásár
Lurdy Ház, január 28., 10:00

Kiállítás és Vásár 3000 m2 területen, ahol 150 kiállító és több mint 50 változatos program várja a látogatókat! Számtalan érdekes termék és szolgáltatás található meg a rendezvényen.

Ívek és Hullámok | Keleti utazás az építészeti varázsszőnyegünkön 

Műcsarnok, január 28., 10:30

 
Számos magyar építész indult el Keletnek, hogy inspirálódjon, de sokan építettek, alkottak is a keleti országokban. A különböző kultúrák és környezeti viszonyok, az ott lakók szükségletei más-más épületeket igényelnek, de ha körbe nézel a Keletelt utak kiállításon, íveket és hullámokat találsz a legmeglepőbb helyeken is. 

Kínai Újévi Fesztivál 2024 - 1. rész: Quanzhou, UNESCO világörökség

Chinatown Budapest, január 28., 14:00
 

A budapesti kínai közösség szeretettel meghív mindenkit az idei kínai újévi ünnepségekre a Budapesti Chinatown-ba. A sárkány évét köszöntő 2024 évi Kínai Újévi Fesztivál két hétvégén keresztül zajlik. Az első hétvégén, január 28.-án az ősi Quanzhou város mutatja be gazdag kultúráját és hagyományait. 

Egy új, elképesztően izgalmas sorozat veszi kezdetét a Zene Házában! A Figyelem, felvétel! délutánokon egészen exkluzív módon, ismert, nagyon népszerű magyar zenekarok lemezfelvételén vehetsz részt. Első alkalommal a Blahalouisiana rögzíti egy új dalát Weil András producerrel. Láss be a felvételek kulisszái mögé és kövesd végig, ahogy egy ötletből végleges dal születik. Január 28-án Weil András zenei producer és a Blahalouisiana közös workshopján a Magyar Zene Háza koncertterme élő hangstúdióvá alakul, a közönség pedig első kézből követheti végig, ahogy a csapat legfrissebb dala a helyszínen felvételre kerül.  

Cotton Club Singers: Sinatra
Budapest Kongresszusi Központ, január 28., 15:30, 20:00

A Cotton Club Singers, az ország legismertebb vokálcsapata mutatja be a legnagyobb színpadi show-ját, Sinatra címmel. Az este átfogóan mutatja be Frank Sinatra dalait.  

Átlátszó Hang Fesztivál: NeoQuartet (PL) - Black Angels

Fonó Budai Zeneház, január 28., 18:00

A gdanski székhelyű lengyel, díjnyertes együttes a világ számos pontján (pl. Carnegie Hall, New York, Forbidden City Concert Hall, Peking) fellépett már, de Magyarországon most először hallhatja, láthatja őket a közönség. A kvartett fő profilja az elektronikával és/vagy videóval történő együtt játék, sőt kifejezetten törekednek arra, hogy programjaikat elektronikus hangszereken szólaltassák meg. Az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválra is olyan műsorral érkeznek, melynek gerincét a számukra – és elektronikus vonós hangszereikre – komponált darabok alkotják.  

Slaughter to Prevail

Barba Negra, január 28., 19:00

 
Készülj fel, Európa! A Slaughter to Prevail 9 hosszú év után visszaviharzik, és ez nem a nagymamád metálja lesz! Nincsenek előzenekarok, nincsenek kompromisszumok - csak nyers, szűretlen brutalitás. Vegyétek a jegyeteket, ha meritek!

Zádor trió
IF Cafe, január 28., 20:00

Nagyon szép zenét játszanak, ezért telik meg mindig csurig a hely ahol ők muzsikálnak. Repertoárjukban izgalmas, válogatott jazz standardek a beboptól a modern jazzig... néhány saját dallal fűszerezve.

„Az én szívem játszik...” // A népzene ünnepe - Sebestyén Márta koncertje 

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), január 28., 20:00
 

A magyar népzenét 2008 óta ünneplő gálasorozatban ezúttal Sebestyén Márta koncertje egyesíti a színtér számos szereplőjét. Mindezt úgy, hogy a hetvenes évek óta aktív, legendás énekesnő ezúttal már pályatársai gyermekeivel, a magyar táncházmozgalom sokadik generációjával lép színpadra, bizonyítva, hogy „a népzene szeretete nem múló szeszély”. Az Erdőfű Zenekar, a Söndörgő és a Szerényi Béla és fiai tekerőzenekara mellett itt lesz a Magyarpalatkai Banda, Írországból Andy Irvine és Donal Lunny, valamint számos további vendég. Igazi népzenei ünnep várható.

Szimpla JAM 
Szimpla Kert, január 28., 22:00

Mivel a "zene mindenkié" színpadunk vasárnaponként nyitva áll, hogy a zene közös nyelvén értsünk egyet mindennel és mindenkivel. Színpadtechnikával, hangszerekkel állunk a zenészek rendelkezésére, hogy a spontán zenei gondolatok és műfajok összeadásával legyünk a jelenben.