Zenerda

Jajám, tiszta zene! Gyerkőczenével kezdünk, hogy azután felnőttesen végig muzsikáljuk szinte a teljes napot, kicsit csak okosodva közt, online. Meg egy kevés nézést engedtem még meg, filmeset. De aztán melódia ezer színben, születésnapra, adományra, és műfajilag szerte ágazóan. Lesz azonkívül szokásos és szokatlan. A hétem közepére kívánom!

"Zenegyerekeknek!" Juhász Lászlóval

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák. Az állandó gitár-ének és ritmusszekció mellett megszólalnak még a furulyacsalád tagjai: a szopranínó, a szoprán- és altfurulya, a tilinkó…

Müpa, március 9., 10:00 

Sokadik alkalommal találkozhatnak a Ringató rendszeres látogatói karácsony előtt a Müpa Üvegtermében, hogy közös énekléssel, játékkal köszöntsék a közelgő ünnepet a sorozat müpás házigazdájával, Gáll Viktória Emesével, valamint édesanyjával, a Ringató alapítójával Gállné Gróh Ilonával. 

Ezen a héten a Nemazalány, BariLaci és a The Sharonzprezentálják egymásnak az átdolgozott dalokat. Vegyél részt az M2 Petőfi TV új showműsorának felvételén! Három előadó, három sláger és egy nagy csavar.

Háború vs. Valutapiac - LIVE. A téma, ami most mindenkit foglalkoztat! Első kézből kaphatsz exclusive válaszokat! Az Exclusive Change szakértője Taraczky Andrej, vezérigazgató élőben válaszol a kérdéseitekre! Mit hozhat a szomszédunkban zajló háborús konfliktus a valutapiacon?

Zságer Balázs új, hiánypótló live act sorozata ezúttal az atmoszférikus, hallgatós zenékre fókuszál – azoknak szól, akik szeretnek elmerülni az élőben megszülető ambient szövetekben és a pszichedelikus elektronikus zenékben. Hogyan fejleszthetjük a hallgatás képességét magunkban? Mi folyik a saját elménkben, miközben hallgatunk? Hogyan zárhatjuk ki maximális mértékben a külvilágot? Milyen élményekkel lehetünk gazdagabbak, ha elmélyülünk a hangok magával ragadó világában, amely minden pillanatunkat áthatja? - A Transcendent Waves sorozat ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Minden szerdán az Instant-Fogas rezidens DJ-i gondoskodnak a hangulatról. A buli reggelig tart, a belépés ingyenes. Bulizz a ház koncerttermeiben, Budapest legnagyobb klubjában!

Hunter élete látszólag tökéletes, jóképű férjével egy lenyűgöző házban élnek és első babájukat várják. Ám ez csak a felszín, a nő úgy érzi, kicsúszott lába alól a talaj és teljesen elveszítette az irányítást élete felett. Napjait egyedül tölti a fényűző házban amíg férje munkában van, unalmas óráit próbálja olyan tevékenységgel eltölteni, melyek a férfi kedvére tesznek. Egy nap azonban elkezd saját új szenvedélyének hódolni.

Zajos pop-emo HEXA tolmácsolásában, mámoros álmodozás Lady/Birddel - girl power hasítás a Turbinában!

A szerdai nap azoké, akik a Gólyában dolgoznak vagy egykoron itt dolgoztak! A Gólya stábjából verbuválódott legendás presszó-rock banda a Helló együttes adja elő pár kedvenc számát, szintetizátorra, tangóharmonikára, gitárra és kórusra arranzsálva.

Tzumo Árpád a korábbi években olyan nagy amerikai sztárokkal koncertezett, mint Wayne Shorter, Terence Blanchard vagy Kenny Garrett. A külföldön is sikeres művész nem kisebb formátumú billentyűstől leshette el a jazz zongorázás fortélyait, mint Herbie Hancock. Saját szerzeményeit két fiatal tehetség kíséretében mutatja be.