Zeneszerda

Rengeteg zenei program köszönt ránk ezen a szerdán, ezért kellett egy kövér gitárt lefotózzak, grafikailag, hogy beleférjenek. Alig tudtam belőle két filmeset kirángatni! És biztosan ott is lesz zenemuzsika! Tehát, bárhová is menjünk ezen a napon, a muzsika hangjai mindenhová kísérik majd lépteinket, lépjetek gyorsan, vagy ütemre!

A38 Hajó (Orrterasz), szeptember 8., 17:00

Egy év után idén újra minőségi basszus zenék az A38 ikonikus Orrteraszán, barátokkal a naplementében. A keménykedést továbbra is az éjszakai partikra marad. trap // melodic dubstep // future bass // bass house // dnb... Koktélakció! 1-et fizetsz 2-t kapsz nyitástól este 19 óráig!

Instant-Fogas Szerda

Instant-Fogasház, szeptember 8., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Anna and the Barbies + Aron Andras & The Black Circle Orchestra

Budapest Park, szeptember 8., 18:00

Anna And The Barbies koncert a Budapest Parkban. Vendég: Aron Andras & The Black Circle Orchestra.

Electrocity #4 Szekszárd

PaviloN, szeptember 8., 18:00

A Primate.hu által életrehívott Electrocity rendezvényein nincsenek állandó rezidensek, minden buliban kizárólag egy adott vidéki városból érkező DJ-k gondoskodnak a hangulatról. Az esemény hangulatfelelőse: Szekszárd!

Freakin' Disco + GranCanada + DJ Titusz

Kobuci Kert, szeptember 8., 19:00

Freakin' Disco zenéje egyszerre mély, táncos és elszállós. Pszichedelektronika. Koncertjeik elemi ereje magával ragad és kirepít az űrbe. A zenekar a tavaly év végén megjelent 2020 kislemez mellett jelenleg Steve Dub producerrel (The Prodigy, The Chemical Borthers, UNKLE, stb) dolgozik új zenén.

Humen Fesztivál 2021 – Szivárvány szélesvásznon

Corvin mozi, Művész mozi, szeptember 8., 19:00

A Humen Fesztivál keretében 8 olyan alkotás kerül vetítésre, amely itthon még nem volt látható szélesvásznon. Vígjáték, road movie, musical, dráma, dokumentumfilm – a műfaji sokszínűségnek köszönhetőnek bárki találhat köztük kedvére valót.

Oroszok – Viszockij-est

Esernyős, szeptember 8., 19:00

Harsányi Attila, Jászai Mari-díjas színművész és Vihula Mihajlo gitárművész irodalmi-zenés estje. Egy hatlövetű pisztoly, egy golyó, megpörgetni a dobtárat és lőni. Halál vagy dicsőség. A legrizikósabb szerencsejáték. Egészen extrém. Ilyenre csak az oroszok képesek.

Pótkulcs, szeptember 8., 20:00

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.

Attacca: Világom

Fonó Budai Zeneház, szeptember 8., 20:00

Az világzenei Attacca együttes Világom című CD lemeze 2020. szeptemberében a Hunnia Records gondozásában jelent meg. A klasszikus zene és a kortárs jazz formanyelve, eszközei, kifejezésmódja mellett - a kompozíciós gondolkodás mentén - az Attacca zenéjében hangsúlyosan jelenik meg az autentikus népzene is, színesítve az összhangzást.

Alerant Jazz Est: SoLaTi

Budapest Jazz Club, szeptember 8., 20:00

A SoLaTi a Neo Soul, RnB és Hip-Hop stílusjegyeit ötvözi a jazz harmóniakészletével és összetett, előremutató formavilágával. A zenekar Tzumo szerzeményeit szólaltatja meg, de a darabok létrejöttekor jelentős szerep jut a zenésztársaknak és Kriszta szövegírói ambícióinak is.

Lázár Tesók – Szerda esti akusztik

AGORA - Művelődési és Sportház, szeptember 8., 20:00

Az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert testvérpár 1992-ben alakult, amikor is Domokos után három évvel Ágoston is világra jött. Akkor még nem sejtették, hogy később Lázár Tesók néven, duó formációban fognak együtt színpadra állni. Koncertjeiket, dalaikat akusztikus, minimál hangszerelés jellemzi, hangulatában hozzák a két említett anyazenekar melankolikus vonalát.

100 Tagú Cigányzenekar

Erkel Színház, szeptember 8., 20:00

1985-ben a kiváló cigányprímás, idősebb Járóka Sándor temetésén több száz művész közös zenéléssel búcsúzott. Ez után merült fel a gondolat, hogy ennek a sok, nagyszerű zenésznek közös küldetése van: a tradicionális magyar cigánymuzsika, a magyar nóta és népdalkincs megőrzésén és bemutatásán túl, magyar-és külföldi klasszikus zeneszerzők műveinek népszerűsítése.

Budapest Mezőség Band táncház

Hunnia Art Bisztró, szeptember 8., 20:30

A kéthetente ismétlődő táncház ezúttal szerdán. Később mindig csütörtökön.

várKERT Mozi - PREMIER ELŐTT! - A legjobb dolgokon bőgni kell

Várkert Bazár, szeptember 8., 21:00

Az elmúlt évek legjobb magyar alkotásaival vár kéthetente szerdánként minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen a Várkert Bazár, a Szárazárok színpadán. A vetítések előtt a film egyik alkotójával, a rendezővel, az operatőrrel vagy a főszereplővel lesz beszélgetés, aki betekintést enged a film kulisszái mögé, és mesél majd az előkészületről, a forgatásról és a film utóéletéről is. A filmeket magyar nyelven, angol felirattal vetítik.

Husky Joe + Suhaid

Pontoon, szeptember 8., 22:00

A széles látókör szócikk mellett akár lehetne is egy fotó a Kürti-Kürthy tesókról, nehezen lehetne olyan szegletet találni az elmúlt évtizedek lemezpiacának, ahol zavarba lehetne őket hozni. Ennek megfelelően eklektikus estére számíthattok, ennél pedig kevés jobb dolog történhet az emberrel szerda este a Dunán egy hajón.

Wednesday Open Jam: Jónás Gézu Trio

Budapest Jazz Club, szeptember 8., 22:00

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.