10 civil pillanat a sztárok életéből, ami igazán különlegessé tett egy-egy filmet

Van, hogy a magánélet beszivárog a színészek, rendezők munkájába is – de nem mindig jön ki rosszul. Sőt! Mutatjuk a pozitív példákat.

1. Chris Hemsworth a saját feleségét csókolta meg

Amikor épp nem egy tortás incidenssel hívja fel magára a figyelmet, a színész a Thor-filmek sztárja, és úgy alakult, hogy a Thor: Sötét világban partnere, a filmbeli szerelmét alakító Natalie Portman nem tudott részt venni a pótforgatáson, viszont még fel kellett venni egy csókjelenetet. A stáb először testdublőrrel akarta megoldani a dolgot, de Hemsworthnek az az ötlete támadt, hogy a forgatáson amúgy is jelenlévő felesége, a szintén színész Elsa Pataky ugorjon be Dr. Jane Fosterként. A képsort úgy vették fel, hogy ne látszódjon a színésznő arca, így a rajongóknak nem tűnt fel a csere – csak az, hogy a csókjelenet a szokásosnál szenvedélyesebb, azaz sokkal hitelesebb. (Az esetről megemlékeztünk 5 film, amiben csalással csattant el a csók című cikkünkben is.)


2. Az Encanto Mirabeljét szinkronizáló színésznőnél beindultak a fájások

Nem kérdés, hogy Stephanie Beatriz mennyire elkötelezett volt a Walt Disney animációs filmjével kapcsolatban, hiszen úgy is elvállalta a munkát, hogy már előrehaladott volt a terhessége. De ez még mind semmi, hiszen a Waiting on a Miracle (Egy csodára várva) című dalt úgy énekelte fel, hogy konkrétan vajúdott – és talán ezért sikerült olyan szívhez szólóra Mirabel szólója, mivel a színésznő saját kis csodája épp úton volt. Beatriz később elmesélte, hogy már le volt fixálva az időpont a felvételre, szóval amikor aznap érezte az összehúzódásokat, nem akarta riasztani a Disney producereit. Inkább szorított, hogy még azelőtt fel tudják venni a dalt, mielőtt a baba megérkezne. Minderről a film rendezőjének, Byron Howardnak fogalma sem volt, csak annyit tudott, hogy sztárja a közeljövőben fog szülni.

Stephanie Beatriz végül a szóló felvételének másnapján adott életet egy egészséges kislánynak.


3. Martin Scorsese édesanyjának cameója a Nagymenőkben

A rendező anyukája, Catherine az egyik ebédjelenetben tette tiszteletét mint Tommy DeVito (Joe Pesci karaktere) édesanyja – ráadásul valóban megfőzte az ínycsiklandó ételt. Mrs. Scorsese híres hússzószának receptje a börtönben játszódó képsorokban el is hangzik, így a rajongók rekonstruálták: itt található, hogyan kell elkészíteni. A direktor később elmesélte, hogy az édesanyja jelenléte valódi családias hangulatot adott a szóban forgó jelenethez, mivel valóban családtagként kezelte színészpartnereit, olyan régóta ismerte őket a fia révén.

„Számára ez olyan volt, mintha nem színészekkel, hanem a fia barátaival forgatna”

– nyilatkozta Martin Scorsese.


4. Bűbájos, ahogy Chris Pratt karakterbe kerül

James Gunn, A galaxis őrzői-filmek rendezője egyszer elmesélte, hogy amikor az Űrlordot játszó Chris Pratt-tel olyan akciójelenetet vesznek fel, amelyben lőnie kell az űrfegyverével,

nagyon vicces „piű-piű” hangot ad ki a szájával

– mint mikor a gyerekek játszanak. Ráadásul a színész mindennek nem is volt a tudatában, amíg nem hívták fel rá a figyelmét. Gunn elárulta, hogy annak ellenére is ez volt a kedvenc mozzanata a filmekből, hogy nem egyszer újra kellett vennie miatta egy-egy jelenetet. De bájos szokásával Pratt olyan jó hangulatot teremtett, ami végső soron jót tett a munkának is.

Forrás: Fórum Hungary

 

5. Emma Watsont a Harry Potter és a bölcsek köve stábja segítette át a gyászon

Ahogy az a Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba című dokumentumfilmben is elhangzott, a nyolc film során a színészgárda között igazi összetartás, sőt különleges kötelék alakult ki. Mindehhez főleg az olyan pillanatok járultak hozzá, mint mikor az első rész forgatásán a stábtagok tartották a lelket a Hermionét alakító Emma Watsonban, amikor elpusztult a hörcsöge. A stáb épp forgatott, amikor az eset történt, és a gyerekszínész olyan szomorú volt, hogy kollégái úgy vigasztalták meg, hogy a kellékesek vezetésével

készítettek egy pici koporsót, amit kibéleltek bársonnyal, a külsejére pedig a néhai kis kedvenc, Millie nevét is rágravírozták.

Rupert Grint visszaemlékezése szerint még néhány mondattal is megemlékeztek az állatkáról.

Forrás: InterCom

 

6. Arnold Schwarzenegger támogatása

Habár a Total Recall – Az emlékmás című sci-fiben ellenségeket játszottak, Michael Ironside és Arnold Schwarzenegger valójában jó barátok voltak, amikor a kamerák nem forogtak. Mindezt az a gesztus betonozta be, hogy Schwarzenegger felfigyelt rá, hogy a felvételek szünetében Ironside folyton elsiet telefonálni. A színész elárulta kollégájának, hogy nagyon beteg a testvére, és nem tudja rendesen elérni (akkoriban még nem voltak mobiltelefonok). Az egykori testépítő felajánlotta, hogy telefonáljon az ő lakókocsijából, neki ugyanis volt saját telefonja.

Schwarzi érezhetően aggódott partnere rokonáért, és segítségnyújtásával sokat tett azért, hogy Michael Ironside a munkára tudjon koncentrálni.


7. A Ragyogás gyerekszínésze kiválóan szórakozott a film forgatásán

Habár színésznőjét teljesen kikészítette idegileg, Stanley Kubrick rendező a gyerekekkel sokkal kedvesebb volt; vagy legalábbis helyén kezelte a felelősséget, hogy milyen egy 5 éves kisfiúval horrorfilmet forgatni. Az egykori gyerekszínész így csupa pozitív dolgot őriz az emlékezetében a forgatásról: Kubrick nemcsak eltitkolta előle a film valódi sztoriját, de még olyan apróságokkal is szórakoztatta, mint a húsvétitojás-keresés vagy egy mogyoróvajas szendvicses piknik. Mindenkiben mély nyomokat hagyott a hátborzongató jelenet, amelyben Danny a szellemhotel hosszú folyosóin tekeri a kis triciklijét – Lloyd saját bevallása szerint benne mindez úgy maradt meg, hogy mérhetetlenül örült, hogy megengedték neki, hogy odabent használja a háromkerekűt.


8. Tom Cruise-nak a legdurvább kaszkadőrmutatvány közben is a családja iránt érzett szeretete a legfontosabb

Köztudott, hogy a sztár maga végzi a kaszkadőrmutatványokat, és a Mission: Impossible – Fantom protokoll forgatása közben nem kisebb dolgot kellett véghez vinnie, mint felmásznia a világ legmagasabb épületére, a Dubajban található 828 méter magas Burdzs Kalifára. A csúcs eléréséhez több liftezésre, majd egy nagyjából 60 méteres létra megmászására volt szükség, ami nem volt mindennapi dolog, így a forgatási szünetekben Cruise nem jött le a toronyról, hanem odafent várakozva töltötte az idejét. A színész elmesélte, hogy egyszer várakozás közben odakúszott az épület legszélére, felkarcolta rá a gyerekei és a felesége nevét (akkor még együtt voltak Katie Holmesszal), és azt is odaírta, hogy szereti őket.

Elég magasra tette a lécet!

 

 

9. Jennifer Lawrence saját rokonai játszották a filmbeli gyerekeit

Az Éhezők Viadala: A kiválasztott – Befejező rész a rajongók nagy megelégedésére úgy ér véget, hogy SPOILER! Lawrence karakterét, Katnisst és szerelmét, Peetát mutatják, ahogy békében élnek két gyermekükkel. A színésznő később elmesélte, hogy a jelenet felvétele azért is volt olyan különleges a számára, mert elintézte, hogy a filmbeli gyerekeit saját unokaöccsei játsszák el. Az idősebb, pár éves kisgyereket, akit Peetával mutatnak, Bear játszotta, a Katniss karjában tartott csecsemőt pedig a mindössze 9 hónapos Theo. A sztár bevallotta: az, hogy a saját vérrokonai is jelen voltak az egyik legfontosabb képsor felvételekor,

még közelebb hozta a figurához, akihez oly sok éven át kötődött és akit életre keltett.


10. John Krasinski és Emily Blunt tánca a Hang nélkülben

A különleges horrort rendező Krasinski többször is elmondta, hogy a Hang nélkül afféle vallomás a gyerekeihez, mert azt mutatja meg, mi mindenre képes egy szülő, hogy megvédje a gyerekét. Később viszont az is kiderült, hogy a mű részleteiben tele van a feleségéhez, a filmben szintén főszerepet alakító Emily Blunthoz fűződő szerető kapcsolat apró jeleivel. Az egyik érzelmes jelenetben például a vásznon is házaspárt alakító színészpár Neil Young kilencvenes évekbeli szerelmes dalára, a Harvest Moonra táncol, nagyon halkan és lassan.

A számot pedig nem véletlenül választották: ugyanez szólt ugyanis két nagyon jó barátjuk házasságkötésekor, és tökéletesen kifejező volt egy olyan képsorban, amelyben nincs dialógus.


(via Bright Side)