5 sztár, aki keservesen megbánta már némelyik főszerepét

George Clooney a Batman és Robint, Christian Bale a Terminátor - Megváltást, Brad Pitt a Tróját törölné ki örökre a filmtörténelemből.

Korábban már többször is írtunk olyan színészekről, akiknek nagyon rossz emlékeik vannak egy-egy filmjükről. Ilyen volt például az 5 színész, aki megbánta valamelyik szerepét és az Ezeket a 90-es évekbeli filmeket kegyetlenül megbánták a színészek című összeállításunk is.

Ezeket a 90-es évekbeli filmeket kegyetlenül megbánták a színészek

Remek évtized volt, kiváló alkotásokkal és alakításokkal, de nem mindenkinek jött be mindig minden.

Tovább

A nagy sikerre való tekintettel most folytatjuk a sort: íme még néhány sztár, akik ma már mélységesen bánják, hogy elvállaltak egy-egy jól fizető felkérést.

 

1. George Clooney

George Clooney évtizedek óta Hollywood élvonalában van a Vészhelyzet és az Alkonyattól pirkadatig óta, ráadásul nemcsak színészként, de rendezőként is rendre sikerül elvarázsolnia a közönségét. Nem volt azonban ez mindig így:

Clooney máig bánja, hogy annak idején elvállalta a főszerepet a Joel Schumacher-féle Batman és Robinban.

Azóta sem győz bocsánatot kérni ezért a ballépésért a képregényrajongóktól:

Azt hiszem, a Batman óta, vagyis legalább 20 éve nem vagyok hivatalos a Comic Conokra... Egyszer találkoztam Adam Westtel [a '60-as évek Batman-sorozatának ikonikus sztárjával], és bocsánatot kértem tőle is. Bocsánatot kérek a jelmezen lévő mellbimbóért is. Röstellem, elnézést kérek érte!

 

2. Christian Bale

Christian Bale ma már leginkább a nagy átváltozásairól ismert, no és persze Christopher Nolan Sötét lovag-trilógiájának Batmanjeként is a nézők nagy kedvence lett. Ahhoz azonban ő is tevékenyen hozzájárult sajnos, hogy a Terminátor-franchise mostanra a földbe állt,

ő volt ugyanis John Connor, a 2009-es Terminátor - Megváltásban.

Ma már így emlékszik vissza az interjúiban erre a filmjére:

Bárcsak újraéleszthettük volna [a franchise-t]. Sajnos a forgatás alatt látszott, hogy ez nem fog megtörténni. Ez nagyon nagy kár".

 

3. Tom Cruise

A klasszikus kasszarobbantó mozifilmek utolsó mohikánja, a Top Gun: Maverickkel és a Mission Impossible franchise-zal is milliókat kaszáló Tom Cruise-nak is volt annak idején egy ballépése:

az 1985-ös Legenda, ami enyhén szólva nem hozta el akkoriban a fantasy filmek új aranykorát,

és amelyben a démonpofájú Tim Curry ellen kellett harcolnia egy félnótás bájvigyorával.

 

4. Brad Pitt

Brad Pitt egyértelműen az egyik legnagyobb hollywoodi sztár a '90-es évek óta, olyan kultfilmekkel a háta mögött, mint a Hetedik és a Harcosok klubja – de azért az ő karrierje se mentes a kudarcoktól és ballépésektől. A 2004-es Trójával kapcsolatban például kifejtette:

Nem volt annyira fájdalmas, de rájöttem, hogy azt a filmet nem úgy mesélték el, ahogy én akartam. Hibákat követtem el benne. Nem tudtam kimozdulni a kép közepéből. Az őrületbe kergetett... Túlságosan kényelmessé tett a David Fincherrel való [korábbi] munka... A Trója egyfajta kommersz dologgá vált, minden felvétel olyan volt, hogy »itt a hős!« Nem volt már benne semmi misztikum.

 

5. Meryl Streep

Meryl Streepet nem véletlenül tartják minden idők egyik legnagyobb színészének, pályafutása során összesen 21 Oscar-jelölést gyűjtött be, és három aranyszobrocskát ezek közül haza is vihetett. De még neki is lehetnek ballépései: máig önkritikusan nyilatkozik például az 1981-es A francia hadnagy szeretőjében nyújtott alakításáról:

Egy amerikai színésznő voltam, aki egy brit nőt játszott. Utólag mindig jobbat akar az ember csinálni.

 

(via Faroutmagazine.co.uk)