9 jó arcú színész, akikből rossz arcú gonoszokat faragtak

Kilenc színész, akit egy Marvel-filmben átalakítottak Mads Mikkelsentől Elizabeth Debickin át Oscar Isaac-ig.

Azt már megmutattuk egyszer, hogyan változtatják át a színészeket gonoszokká a sci-fikben, most pedig következzenek a Marvel-filmek ismert és kevésbé ismert rosszarcúi. Ahogy az az összeállításból kiderül, néha egy komplett munkanapot el kell tölteniük a sminkszékben a színészeknek, a végeredmény viszont – az esetek többségében – kárpótol a kellemetlenségekért.

Karen Gillan mint Nebula

 

Forrás: Fórum Hungary

 

Thanos fogadott lányát és Gamora nővérét, Nebulát fiatal korától kezdve kegyetlen harcosnak szánták, apja ezért kibernetikus fejlesztésekkel látta el. A galaxis őrzőiben azt a feladatot kapja, hogy segítsen Ronan, a vádlónak visszaszerezni Thanos ereklyéjét, de amikor Ronan rájön, hogy az az Erőkövet rejti, felbontja az egyességet, és megígéri, hogy maga öli meg Thanost. Nebula vissza akar vágni az apjának az évekig tartó kínzásokért, ezért Ronan pártjára áll.

Nem volt könnyű a vidám Karen Gillant kék bőrű, halálos és jéghideg idegenné varázsolni. David White speciális effekteket készítő sminkmester a Business Insidernek elmondta, hogy 4 óra 15 percet vett igénybe a sminkprotézisek felhelyezése, és hogy az öt darabból álló protézis sűrűségének ráadásul változtathatónak kellett lennie a jobb mozgathatóság érdekében.

Christopher Eccleston mint Malekith

 

Forrás: Fórum Hungary

 

Malekith egy klasszikus Thor-gonosz, aki a 2013-as Thor: Sötét világban debütált élőszereplős formában, Christopher Eccleston alakításában. A Sötét Elfek vezetőjeként háborút vívott az asgardiak ellen, és megpróbált újra sötétséget teremteni az Aether nevű fegyverrel.

A karakter fenyegető jelenlétéhez Eccleston alakításán kívül a smink is hozzájárult, amely hosszúkás, hegyes fülekből, sápadt arcbőrből és kontaktlencséből állt. Eccleston elmondása szerint a folyamat meglepően sokáig tartott: "Az első pár nap körülbelül hét-nyolc óra volt. Azt hiszem, hat és félre sikerült lecsökkentenünk." A fárasztó sminkelési folyamat magát a színészt is sokkolta, mivel állítása szerint

a Marvel tisztességtelen volt velem, mert elfelejtették tudatni, hogy ennyi sminkelés lesz".

Adewale Akinnuoye-Agbaje mint Algrim/Kurse

 

Forrás: Getty Images / Marvel

 

Algrim a Thor: Sötét világban tűnt fel, mint Sötét Elf, aki annyira megbízható és hűséges hadnagya volt Malekith-nek, hogy Kursévé, egy mesterségesen felturbózott, erős és kegyetlen katonává képezte ki magát. Kurse jelentős károkat okozott az asgardiaknak, de végül Loki végzett vele, amikor aktiválta az egyik Fekete Lyuk gránátját.

Adewale Akinnuoye-Agbajének duplán kijutott a jóból, Algrim és Kurse szerepét is eljátszotta. A Cinemablendnek adott interjújában elmondta, hogy mindkét szerep miatt órákat kellett a sminkes székben töltenie: "Algrim esetében ez körülbelül két és fél órát vesz igénybe, esetleg hármat. Kurse esetében pedig körülbelül másfél óráig tart, és néha mindkettőt ugyanazon a napon kell eljátszanom, így körülbelül öt órával számolunk."

Elizabeth Debicki mint Ayesha

 

Forrás: Marvel

 

A galaxis őrzői vol. 2.-ben az Űrlord vezette csapat eljut a Sovereign bolygóra, ahol megölnek egy  interdimenzionális lényt, amiért a bolygó főpapnője, Ayesha megjutalmazza őket. Amikor azonban rájön, hogy Mordály meglopta őt, egy hadsereget küld az Őrzők után, akik azonban elmenekülnek. Ezután felbéreli Yondu Udontát Űrlordék levadászásával, de végül Yondu elárulja őt.

Könnyen feltételezhetnénk, hogy mivel Elizabeth Debicki sminkje kizárólag egyetlen színből állt, meglehetősen egyszerű folyamat volt az átváltoztatása. A Vulture-nak adott interjújában azonban a színésznő elárulta, hogy mindenét „bearanyozták”, a körme, a bőre, a parókája, sőt még a kontaktlencséje is arany volt.

Egy hónappal később egy repülőn ülve aranyat találtam a fülemben, sőt néha az orromban is!"

Chris Sullivan mint Sokkolóarc

 

Forrás: Getty Images / Marvel

 

Sokkolóarc egy viszonylag ismeretlen Marvel-gonosz a képregényekben, így kissé meglepő volt, hogy szerepet kapott A galaxis őrzői Vol. 2-ben, ahol Chris Sullivan alakította. A filmben a Yondu által vezetett Fosztogatók tagja, amíg ki nem ábrándul Yondu módszereiből, és lázadást nem indít ellene.

Sokkolóarc egy elég brutális kinézetű lény, és nem volt könnyű feladat megfelelő külsőt találni neki. Az Entertainment Weeklynek adott interjújában Chris Sullivan részletesen elmesélte, hogy mire volt szükség a bonyolult sminkeszközök alkalmazásához: "A sminkelési folyamat körülbelül három és fél órával kezdődött, majd ezt lecsökkentettük kábé két és fél órára, ahogy a sminkes csapat egyre gyakorlottabb lett. Eléggé bonyolult volt."

Oscar Isaac mint Apokalipszis

Forrás: Marvel / Getty Images

 

Apokalipszis mindig is az X-Men egyik legnagyobb ellensége volt a képregényekben, és a filmekben sem okozott csalódást. Először az X-Men - Az eljövendő múlt napjai végén köszönt be, ahol piramisokat épít pusztán az elméjével, de az X-Men - Apokalipszis volt az, ahol igazán megmutathatta isteni képességeit, amikor mutánsokat toborzott, hogy a Négy Lovasával a saját képére formálja át a világot.

Oscar Isaac keltette életre a karaktert, akinek bonyolult sminkelési folyamaton kellett átesnie. A GQ-nak adott interjújában a színész elárulta, hogy a folyamat korántsem volt sétagalopp: "Nem tudtam mozgatni a fejemet, és egy speciálisan erre a célra tervezett nyeregben kellett ülnöm, mert ez volt az egyetlen dolog, amin tényleg ülhettem... és nem is igazán tudtam volna mozogni, csak izzadtam a maszkban és a sisakban. És aztán

a legrosszabb rész az volt, amikor levették, mert gyakorlatilag úgy kellett lekaparni órákon át.”

Rebecca Romijn mint Mystique

 

Forrás: RTL Klub

 

Mystique az X-Men-univerzum egyik legfontosabb karaktere volt, hét filmben is feltűnt. Míg Jennifer Lawrence inkább antihősként játszotta, Rebecca Romijnnak kezdetben sima gonosztevőként kellett megformálnia. Az első három X-Men filmben Mystique a Magneto-féle Mutánsok Testvériségének tagja, akik azért küzdenek, hogy a mutánsok felsőbbrendűsége nevében megdöntsék a homo sapiens uralkodását. Mystique később elárulja Magnetót, és kiadja az amerikai kormánynak a főhadiszállása helyét.

Ahhoz, hogy Mystique kaméleonszerű karakterébe bújhasson, Rebecca Romijnnek egy bonyolult protézist kellett felhelyezni az egész testére, ami hihetetlenül időigényes volt. A Loopernek adott interjúban Romijn így nyilatkozott:

"Éjfélkor kellett megjelennem, hogy reggel 9-re készen legyek. Kilenc órás sminkelési folyamat volt.

Három film alatt sikerült lecsökkentenünk hét órára, de az még mindig nagy szívás volt."

Lee Pace mint Ronan, a vádló

 

Forrás: Getty Images / Marvel

 

Ronan A galaxis őrzőiben tűnt fel, mint Kree-fanatikus és háborús bűnös, aki beleegyezik, hogy visszaszerezzen egy ereklyét Thanosnak, cserébe halálos ellenségei, a Xandariak megsemmisítéséért. Ronan és sakaarai serege levadássza az Őrzőket, amikor azok akadályozzák céljait.

Elizabeth Yianni-Georgiou tervezte Ronan (és a többi szereplő) sminkeffektjeit, és még Oscar-díjra is jelölték A galaxis őrzőiben végzett munkájáért. A Business Insidernek bepillantást engedett abba, hogyan sminkelte Lee Pace-t a filmhez: többek között lágy lila színűre festette az arcát, ereket készített, és fekete kontúrokat alkalmazott a szeme és az ajkai körül. A színész egy fejdíszt és lila kontaktlencsét is kapott, hogy még idegenszerűbb kinézete legyen.

Mads Mikkelsen mint Kaecilius

 

Forrás: Marvel

 

Kaecilius az első Doctor Strange-filmben kapott fontos szerepet, mint a Misztikus Művészetek Mestere, aki elszakadt az Ősmágustól, miután úgy érezte, hogy cserbenhagyták őt, amikor megpróbált újraegyesülni elhunyt családjával. Ez vezetett oda, hogy Dormammu zsoldjába álljon, aki megígérte, hogy elhozza a Sötét Dimenziót a Földre, mivel ez elpusztítja a halált, és mindenki örökké élhet.

Bár Mads Mikkelsennek nem kellett olyan sok sminkprotézist viselnie, mint sok más Marvel-gonosznak, a szeme körüli jellegzetes túlvilági dizájn felhelyezése nem kis feladat volt, ahogy azt az Entertainment Weeklynek adott interjújában a színész elárulta. Majdnem három órába telt, de Mikkelsen nem bánta, bemelegítésként fogta fel, megpróbált közben lazítani és az előtte álló napi munkára koncentrálni. A bőrének viszont nem tett jót a heteken át tartó extraterhelés.

Via: Slashfilm