A Harcosok klubja alkotói nagyon kibabráltak egy színésznővel

Edward Norton és David Fincher nem éppen sportszerűen viselkedtek Janeane Garofalo színésznővel, aki majdnem megkapta Marla Singer szerepét.

De csak majdnem. Helyette Helena Bonham Carter játszotta el az azóta ikonikussá vált szerepet, amire egyébként rajta kívül Winona Ryder, Courtney Love és Reese Witherspoon is esélyes volt. A stúdió az utóbbit szerette volna leszerződtetni, de Witherspoon személyiségének túl sötét volt a karakter, ezért végül Helena Bonham Carterre esett a választás.

De nem az első: hónapokkal azelőtt, hogy Bonham Carter egyáltalán képbe került volna, David Fincher, a rendező felkínálta a szerepet Janeane Garofalónak (Copland, Nyakunkon az élet, Rövid pórázon), akinek abban az időben éppen kezdett a pályája felfelé ívelni. A színésznő el is fogadta, aztán eltelt egy kis idő, majd az ügynöke észrevette, hogy a Harcosok klubja szereplőgárdájában nem szerepel a színésznő neve, ellentétben Helena Bonham Carterével.

Janeane Garofalo Fotó: Gary Gershoff/Getty Images

„Úgyhogy felhívtam Finchert, és megkérdeztem, hogy »ezt tényleg megtetted?«, mire ő: »úgy tűnik, igen.«” - mesélte Janeane Garofalo egy interjúban, melyben legújabb filmjét, a Come As You Are-t promótálta. 

A színésznő elmondta, hogy Edward Norton – aki a film társproducere is volt – volt az, aki szerint a színésznő nem lett volna alkalmas a szerepre. Ami lehet, hogy igaz is, de mindezt elfelejtették közölni Garofalóval, aki pedig számított a szerepre. Az interjúból az is kiderül, hogy Norton akkori barátnőjét, Courtney Love-ot próbálta benyomni a produkcióba, őt viszont Brad Pitt nem támogatta: nem írta volna alá a szerződését, ha a botrányhősnő énekesnő és színésznő kerül a projektbe. Így végül Helena Bonham Carter kapta meg a szerepet.

Évekkel később Brad Pitt bocsánatot kért a színésznőtől, viszont Edward Norton azóta sem szólt az ügyről semmit. A színésznő hozzátette: „Ed Norton közvetlen közelében lakom. Állandóan találkozunk. És soha nem mondott nekem erről semmit.”

 

via Uproxx