A Madame Web bukása nagyobb, mint gondoltuk

A film rossz eredményei magukkal sodorták egy reménybeli franchise esélyeit is.

A Madame Webbel kapcsolatban már a trailerpremier aggodalomra adott okot, aztán amikor múlt héten kijöttek a filmről szóló kritikák, beigazolódott, hogy a produkció katasztrofálisan sikerült: a film jelenleg 12 százalékon áll a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon – ilyen közel egy évtizede nem történt nagyobb szuperhősmozival.

De a film bevételei sem valami fényesek: a bemutatását követő első hat nap alatt a Madame Web mindössze 26,2 millió dollárt szedett össze az észak-amerikai mozikban. Stúdiója, a Sony ugyan nem költött rá 200-300 milliós összeget, ahogy a Marvel- és DC-s szuperhősfilmekre szoktak, de azért 100 millióba így is belekerült a film, szóval nem valószínű, hogy nagy nyereségük lesz rajta.


A bukott produkció pedig magával sodorta egy potenciális franchise lehetőségét is, hiszen ha a film jól ment volna, az is felmerült, hogy egy közelgő folytatásban összehozzák (mármint a vásznon) a Dakota Johnson által alakított címszereplőt Peter Parkerrel. A Madame Webben ráadásul Johnson figurája mellett van három fontos mellékkarakter is (Isabela Merced, Celeste O’Connor és Sydney Sweeney alakításában), akik a jövőben a Póknők csapatává összeállva Cassandra Webb felügyelete alatt egy csapatként folytathatnák kalandjaikat.

Nos, így viszont ez sem fog megtörténni.

A Madame Web sikertelenségén sokat töprengtek a szakemberek. Egyrészt az is benne van a pakliban, hogy a nézőknek nem jött be az új típusú, feminista szuperhősfilm, de az is igaz, hogy mostanában van egy jól érzékelhető érdektelenség a közönség részéről minden képregény-adaptáció iránt.

A tavalyi évben például a Marvel-féle A galaxis őrzői 3-at leszámítva egyetlen élőszereplős szuperhősmozi sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.


(via The Hollywood Reporter)

 

Mi sem voltunk lenyűgözve

Igencsak necces lett a Madame Web

Dakota Johnson Pókember-mentes Pókember-filmjében néha maguk az alkotók is elveszítették a (pók)fonalat...

Tovább