A Terminátor-sztár a Kedvencek temetője-remake-ben is benne lehet

Stephen King regényéből harminc évvel az első feldolgozás után mutatják be az újabb adaptációt. A jelek szerint a főszereplőt már megtalálták.

A remake-et gyártó Paramount stúdió már nagyban tárgyal Jason Clarke-kal, akit leginkább egy másik nyolcvanas évekbeli sikerfilm folytatásából ismerhetünk: ő volt John Connor a Terminátor: Genisysben. Ha minden jól megy, Clarke nevét újabb nyolcvanas évekbeli kultfilmhez köthetjük – amennyiben ugyanis megegyeznek, a 48 éves színész játszhatja az 1989-es Kedvencek temetője újrájában Loius Creedet, a családapát, aki családjával együtt azzal szembesül, hogy egy kisállattemető közelében laknak, és az itt eltemetett háziállatok visszatérnek a halálból.

Forrás: Paramount Pictures

 

Az 1989-es eredetinek Stephen King maga volt a forgatókönyvírója. A gyártók ezúttal többek közt azt a David Kajganich-et kérték fel a script megírására, aki az általunk nemrégiben agyondicsért Terror ötletgazdájaként és egy másik horrorremake, a valamikor idén érkező Suspiria forgatókönyvírójaként ismert.

Az új Kedvencek temetője 2019. április 19-én debütál az amerikai mozikban. A 11 millió dolláros költségvetésből készült eredeti annak idején (saját hazájában) 57,5 milliót hozott, míg az Anthony Edwards és Edward Furlong főszereplésével készült második rész 1992-ben már csak 17-et.

Jason Clarke a Terminátor: Genisysben. Forrás: UIP-Duna Film

 

Ami Jason Clarke-ot illeti, neki eléggé fut a szekere mostanában: a magyar nézők legutóbb a Szellemek háza című Helen Mirren-horrorban láthatták, ezenkívül nemrégiben fejezte be a Damien Chazelle rendezésében készült First Man című Neil Armstrong-életrajzi filmet, a Keira Knightley főszereplésével készült The Aftermatht és a Matthew McConaughey nevével fémjelzett Serenityt.


(via Variety)