Alec Baldwin rájött, hogyan tudná tisztázni magát az emberölés ügyében

Beperel mindenkit.

Október végén írtuk meg, hogy a Rust című western forgatásán történt halálos kimenetelű balesettel kapcsolatos nyomozás befejeződött, de az ügynek még messze nincs vége. A hírek szerint az ügyész összesen négy büntetőügyben tervez eljárást indítani (azaz vélhetően négy vádlottal számol).

A ravaszt meghúzó (?) Alec Baldwin addig sem pihen: pénteken ellenpert indított, hogy "tisztázza a nevét" a film operatőrének, Halyna Hutchinsnak a lelövése ügyében, és azt mondta, hogy a tragédiáért a stáb három tagja és az a férfi a felelős, akinek a lőszer biztosítása volt a feladata a forgatáson.

Eredetileg Mamie Mitchell, a film script supervisora indított ellene pert még tavaly novemberben. Baldwin a keresetében mind a négy alperest megnevezte, azt állítva, hogy Hutchins az ő hanyagságuk következtében halt meg. A színész szerint ennek következtében "mérhetetlen gyász" érte, és "érzelmi, fizikai és anyagi" szempontból is megszenvedte az esetet.

Forrás: Mostafa Bassim Adly / Anadolu Agency via Getty Images

 

A peranyagban Hannah Gutierrez Reed fegyvermestert vádolja azzal, hogy "nem végezte gondosan a munkáját, és ennek következtében éles töltény került a fegyverbe, amelyet gondatlanságból nem tudott azonosítani". E-mailben küldött válaszában Gutierrez Reed ügyvédje, Jason Bowles azt mondta, hogy "Baldwin egyedül felelős az okozott károkért".

Baldwin azzal is vádolja David Halls első rendezőasszisztenst, hogy nem ellenőrizte gondosan a fegyvert, és hibáztatja őt, amiért "hidegnek" nyilvánította a fegyvert, amikor átadta Baldwinnak. (A hideg, azaz a „cold” azt jelenti, hogy a töltények nem élesek.)

A színész beadványa Sarah Zachrynek, a kellékesnek is felrója, hogy nem felügyelte megfelelően Gutierrez Reedet, és nem tudta garantálni a biztonságos díszletet. Baldwin továbbá azzal vádolja a beszerzésért felelős Seth Kenney-t, hogy nem különítette el rendesen az éles és a vaktöltényeket.

Forrás: Jeff Neira / ABC via Getty Images

 

Korábban mind a négyen tagadták a bűnösséget. Gutierrez Reed beperelte Kenney-t, amiért olyan éles lőszert szállított neki, amely nagyon hasonlított a vaktöltényekre, míg Kenney tagadta, hogy éles lőszert is tartalmazott volna a vaktöltényes doboz.

Mitchell pedig azt állítja a keresetében, hogy 120 centiméterre volt az elsütött fegyvertől, és az érzelmi trauma mellett fájdalmas fülcsengést is elszenvedett. Szerinte Baldwin szándékosan "felhúzta és elsütötte a töltött fegyvert, noha a jelenet nem írta elő lőfegyver felhúzását és elsütését".

Via: Variety