Amerika önmagával háborúzik Kirsten Dunst új filmjében

A Civil War egy fiktív, de talán nem is olyan elképzelhetetlen, új polgárháborúról szól.

Az A24 égisze alatt készült filmet Alex Garland rendezte, aki többek közt olyan filmeket dirigált, mint az Ex Machina, az Expedíció és a 2022-es Ők, de ha csak annyit mondtam volna, hogy ő volt a forgatókönyvírója a 28 nappal később című Danny Boyle-filmnek, máris megvan, hová lőjük be a fazont, ha minőségről és szokatlan megközelítéséről van szó.

Új filmjében egy elképzelt (de sajnos egyáltalán nem valószerűtlen) polgárháborút mutat be a Texas/Kalifornia által vezetett „nyugati erők” és Amerika többi része között.

A szétszakadt, jövőbeli Amerikát bemutató film főszereplője a Kirsten Dunst által alakított fotóriporter, aki keresztülutazik az országon, hogy dokumentálja az eseményeket. A Civil War szereplői közt továbbá olyan színezéket találunk, mint Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Cailee Spaeny és Jesse Plemons – aki egyértelműen az előzetes legemlékezetesebb és legmegrázóbb jelenetét hozza. Az amerikai elnök szerepében Nick Offerman látható.

Forrás: Fórum Hungary

 

„Nos, ha az Ex Machina egy sci-fi, a Devs egy tech-thriller, az Ők pedig egy horrorfilm, akkor a Civil Warról elmondhatjuk, hogy ez egy háborús film – egy kortárs háborús film”

– mondta Garland az A24 eddig legdrágább produkciójáról.

 

A Civil War április 11-én érkezik a magyar mozikba.

további háborús filmek idén

Az összes háborús film, amit idén megnézhetünk

Íme, az összes olyan háborús film, amelynek 2024-es megjelenéséről tudunk, legyen az mozibemutató vagy streamingre érkező mű, és meglehetősen színes a kínálat!

Tovább

 

(via Uproxx)