Amikor híres karakterek átsétálnak egy másik filmbe

Jay és Néma Bob a Sikoly 3-ban, Szellemirtók a Casperben - vicces karaktercameók a saját filmjeiken kívül.

John McClane - Haláli fegyver 1.

Alapvetően paródiákban vagy "easter eggként" bukkannak fel ezek a karakterek, így nyilván mindegyik kánonon kívüli poén. A Haláli fegyverben szegény McClane lakókocsiját rommá lövik a gazemberek, mert a Csendes-óceán partsétány 10-12-t összetévesztik a a Csendes-óceán partsétány 10-14-gyel.

 

Catherine Tremell - Az utolsó akcióhős

John McTiernan furcsa klasszikusa görbe tükröt tart az akciófilmek legbénább kliséi elé, miközben szellemesen fel is használja azokat. A főszereplő kissrác a varázsjegy segítségével belekerül kedvenc akcióhőse, Jack Slater hollywoodi giccs-világába, ahol nem csak a fizika törvényei működnek másként, hanem Stallone a Terminator, rajzfilmmacska melózik a rendőrségen, és bármikor elsétálhat az ember mellett Sharon Stone az Elemi ösztönből. És el is sétál. Ahogy a Terminator 2. zord T-1000 modellje is ott poroszkál a rendőrőrsön.

 

T-1000 - Wayne világa

A Terminator 2. óriási sikere után Robert Patrick szívesen haknizgatott a rezzenéstelen arcú, folyékony gyilkológép szerepével  - szegénykét valószínűleg sokan csak onnan ismerik, és a T-1000-sel azonosítják. Felbukkant az ifjú Mike Myers kultfilmjében, a Wayne világában is, amint gyorshajtás ürügyén megállítja a címszereplő autóját, majd John Connor fotóját mutatja a rémült Wayne-nek. 

 

Willard kapitány - Nagy durranás 2.

Martin Sheen Francis Ford Coppola klasszikusában, az Apokalipszis mostban a főszereplő Willard kapitányt alakítja, és egy folyón felhajózva hatol be a dzsungel sötét mélyére, ahol a megbomlott elméjű Kurtz ezredes rendezte be lidércnyomásos kiskirályságát. A '90-es évek egyik legnépszerűbb filmparódiájának folytatásában szembetalálkozik fiával, a rambósított Charlie Sheennel, és mivel együtt játszottak a Tőzsdecápákban, elhaladtukban oda is kurjantanak egy dicséretet a másiknak, majd ki-ki megy tovább a maga útján.

 

Jay és Néma Bob - Sikoly 3.

A hollywoodi kulisszák mögött játszódó horrorban Jay és Néma Bob is ott lézeng a stúdióba látogató turisták között, amikor egyszer csak megjelenik Gale Weathers (Courteney Cox). Jay nem hazudtolja meg önmagát, egy megjegyzés erejéig be is gerjed a riporternőre, ám az egy dühös gesztussal lehűti, majd elrobog.

 

Matt Hooper - Piranha 3D

Richard Dreyfuss először nem akarta elvállalni ezt a cameót, mert úgy vélte, nem illő viccelődni Cápa-béli karakterén, ám egy zsírosabb csekk csak meggyőzte. A veszettül vicces horror elején sörözve horgászgat egy tó közepén, amikor egy földrengés kiszabadítja a vérszomjas halacskákat. Hooper legyőzte a veszedelmes fehér cápát, de a piranhákkal szemben tehetetlen - szét is szaggatják legott.

 

Ray Stantz - Casper

Carrigan Crittenden, a kapzsi nőszemély meg akarja szerezni az Ostoros Majorban elrejtett állítólagos kincset, csakhogy Casper megátalkodott szellemnagybácsijai rendre kiszúrnak vele. Ha a szomszédban szellem kísért, kit hívnál? Természetesen a Szellemirtókat. De Ray Stantz, azaz Dan Aykroyd sem tud megbirkózni a galád kísértetekkel, inkább elszalad, és valaki mást javasol, hogy kiűzze a halott mókamestereket.