Anne Hathaway-t már nem érdekli, ha utálják

A színésznőt az Oscar-díja után kezdték savazni.

Anne Hathaway 2013-ban jókora meglepetésre behúzta az Oscart A nyomorultak Fantine-jának megformálásáért. A színésznő ezután fürdőzhetett volna a kritikusok és a nézők rajongásában, de az ellenkezője történt, látványosan visszaesett a népszerűségi indexe, divat lett őt és a színészi képességeit online kritizálni. Ami azt illeti, itt a Porton is bekerült a Színészek, akiktől falra mászunk és  A 10 leginkább túlértékelt színész című összeállításainkba, ahol ezt írtunk:

Anne Hathaway személyiségében és külsejében van valami, ami irritálja az embereket,  és erre valószínűleg egyáltalán nem szolgált rá.
Nagyon sok: túlmozgásos, túlgesztikuláló, túl nagy szem, túl nagy száj, túl sok fog.

A színésznő most az Elle Women in Hollywood rendezvényén kitért arra, milyen érzés volt számára a 2013-as Oscar-díja után szembesülni a széles körű online vitriollal, amelyet azóta nevet is kapott - "Hathahate", azaz Hatha-gyűlölet.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Tíz évvel ezelőtt lehetőséget kaptam arra, hogy a gyűlölet nyelvét új szemszögből tapasztaljam meg"

- mondta a Los Angeles-i Getty Center színpadán, hozzátéve, hogy úgy érezte, az önmagának okozott fájdalmat kapta vissza hirtelen, felerősítve az internet teljes hangerejével.

"Amikor megtörtént, ami megtörtént, rájöttem, hogy semmi kedvem sincs ezzel a negatív energiával foglalkozni. Semmilyen szinten. Nem fogom többé művészetté átformálni. Nem adok neki több teret, nem élek félelemben tőle, és nem beszélem a nyelvét semmilyen okból.
A gyűlölet számomra az élet ellentétének tűnik; ilyen kemény talajban semmi sem tud rendesen vagy egyáltalán növekedni."

via: Independent