Annyira akarta a szerepet, hogy kirúgatta a vetélytársát

Pedig Emily Bluntot eddig nem ilyennek ismertük. Mondjuk volt egy kis protekciója…

A színésznő ráadásul saját barátnőjét rúgatta ki. Történt ugyanis, hogy férje, az elsősorban szintén színészként ismert John Krasinski forgatókönyvíróként és rendezőként is elkezdett foglalkozni a Hang nélkül című különleges horrorral. Bluntot viszont nem igazán érdekelte a dolog, ezért javasolt Krasinskinek egy jó barátot, egy másik színészt, aki szerinte passzolna a női főszerepre.

Minden megváltozott azonban, méghozzá egy csapásra, amikor Blunt elolvasta a forgatókönyvet. A házaspár minderről a BBC talkshow-jában, a The Graham Norton Show-ban beszélt. „Éppen akkortájt született meg a második gyerekünk, és a Mary Poppins visszatérre készültem.

Mindezek miatt egy általános jókedv határozta meg az életemet, szóval nem igazán akartam megmártózni a sötétségben”

– mesélte a színésznő.

Emily Blunt a Hang nélkülben. Forrás: UIP-Duna Film

 

Miután azonban Blunt mégis elolvasta a scriptet, azt mondta a férjének:

„Most azonnal fel kell hívnod, és kirúgnod!”

Így alakult, hogy a szerepet végül a színésznő maga játszhatta el a Hang nélkülben. A sztár egyébként arról is mesélt, hogy a forgatókönyvet még nem kapta meg a szóban forgó, meg nem nevezett barát, szóval igazából még nem volt felvéve a szerepre, ezért a barátságuk nem szakadt meg. „Miután azonban megnézi a kész filmet, meg fog” – bocsátkozott viccesen jóslásokba Emily Blunt.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Hang nélkül egy posztapokaliptikus világban játszódik, ahol a sztori középpontjában álló családnak teljes csendben kell élni a mindennapjait, mivel olyan szörnyekkel vannak körülvéve, akik nem látnak semmit, ellenben a hallásuk nagyon jó, így azonnal lecsapnak, amint a legkisebb neszt meghallják. A családtagok ugyan hihetetlen leleményességgel egy olyan életre rendezkedtek be, ami semmi zajjal nem jár, ám hamarosan kiderül, hogy az anya megint gyermeket vár…

A Hang nélkül pedig nem csak Emily Bluntnak tetszik: jelenleg 97 százalékon áll a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes nevű oldalon (ahol sokáig 100 százalékos volt az eredménye), az elmúlt hétvége jegybevételi eredményei alapján pedig vezeti az észak-amerikai box office listát: az amerikai és kanadai nézők összesen 50 millió dollárt költöttek a filmre (ami lenyűgöző eredmény egy horrorfilmtől), ez pedig közel kétszer annyi, mint a második helyen álló Ready Player One eredménye.


(via Independent)