Átlátszó ruhája miatt került bajba a színésznő

Rania Youssef egyiptomi sztárra tárgyalás vár: akár öt év börtönbüntetést is kaphat.

Youssef a Kairói Filmfesztiválon jelent meg egy olyan ruhában, ami kiverte a biztosítékot a konzervatív, többségében muszlimok lakta országban. A földig érő fekete estélyi csípő alatt teljesen átlátszó anyagból készült, ezért a színésznőnek közszeméremsértés miatt kell bíróság elé állnia a jövő hónapban.

Rania Youssef ellen egy ügyvédekből álló csoport nyújtott be panaszt a főügyésznél. A január 12-én kezdődő tárgyalás akár azzal is végződhet, hogy a sztárnak öt évet börtönben kell töltenie. A színésznő a vádakra egy bocsánatkérő Facebook-bejegyzéssel reagált.

„Sajnálom mindazon egyiptomi családok érzéseit, akiket kiborított a ruha, amit a Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon viseltem, de

megjelenésemmel nem állt szándékomban senkit sem feldühíteni.

Megjelenésünket ráadásul a legtöbbször divattervezők és stylistok határozzák meg, szóval nem számítottam ilyen reakcióra.

Szeretném hangsúlyozni, hogy magaménak vallom az egyiptomi társadalom értékeit és erkölcseit, és szeretném, ha nem kérdőjeleznék meg az istenbe vetett hitem. Nem akartam senkit sem kiakasztani” – írja Rania Youssef, akit a Hiábavaló című szatírában a magyar nézők is láthattak.


(via The Wrap)