Az 5 legzavaróbb színészcsere

Eléggé összekuszálja a dolgokat, ha megváltozik egy szereplő kinézete.

Elstartolt a Netflixen a Vaják harmadik évada, amiben utoljára láthatjuk Henry Cavillt a mutáns szörnyvadász, Ríviai Geralt szerepében, hiszen a következő szezontól Liam Hemsworth veszi át a szerepet. Ennek apropóján összeszedtük az öt legzavaróbb színészcserét.

 

Donna Hayward (Lara Flynn Boyle és Moira Kelly)

Ha színészcseréről van, ez egy kiváló példa, már csak azért is, mert a Twin Peaks első két évadjában, 1990 és ’91 közt Lara Flynn Boyle alakította Donnát, ám az 1992-es előzményfilmben (Tűz, jöjj velem!) Moira Kellyt láthatjuk a szerepben. Mivel Donna Laura Palmer legjobb barátnője, így nem igazán lehetett kihagyni a filmből, ám Kelly jól vette az akadályokat, könnyedén vette át a karaktert, és nem szorította háttérbe Flynn Boyle korábbi játékát sem.

 

Rachel Dawes (Katie Holmes és Maggie Gyllenhaal)

Christopher Nolan Batman-trilógiájában lehetett volna több színészcsere is, hiszen Heath Ledger 2008-ban bekövetkezett tragikus halála akár azt is eredményezhette volna, hogy valaki más veszi majd át Joker szerepét. Ám a rendező az első pillanattól világosan kijelentette, hogy nincs szándékában új színészt keresni a szerepre, így a harmadik részből ki is maradt a karakter. Pedig korábban már eszközölt egy színészcserét, ugyanis a Batman: Kezdődikben még Katie Holmest láthatjuk Rachel Dawes szerepében, ám A sötét lovagban már Maggie Gyllenhaal alakítja a karaktert. A csere elég meglepő és kell egy kis idő, míg megszokja az ember.

 

Uralkodó (Marjorie Eaton és Ian McDiarmid)

Ian McDiarmid legikonikusabb szerepe a Star Wars-franchise Uralkodója, Palpatine. A karaktert 1983-tól alakította, és feltűnt az eredeti, az előzmény- és a folytatás-trilógiában is. Az Uralkodó az 1980-as A Birodalom visszavágban is szerepel egy rövid ideig, ám itt eredetileg még Marjorie Eaton alakította egy hátborzongató sminkben, a hangját pedig Clive Revill szolgáltatta. Ám George Lucas a filmek felújítása közben több változtatást is eszközölt, hogy jobban illeszkedjenek egymáshoz az egyes darabok. Az egyik ilyen volt, hogy A Birodalom visszavág vonatkozó jelentében lecserélte Eatont McDiarmidra.

 

Barbara Giglione (Nicole Burdette és Danielle Di Vecchio)

Kétségtelen, hogy a Maffiózók remek szereposztással rendelkezik, ám még itt is előfordult, hogy egy karaktert több színész alakított az évek során. Tony Soprano (James Gandolfini) húga, Barbara Giglione elmenekült a rokonai és az általuk folytatott bűnözői életmód elől, ezért csak ritkán tűnik fel az első három évadban. Ekkor még Nicole Burdette-t láthatjuk a szerepben. Ám az ötödik évadtól kilép a mellékszereplői státuszból, ekkor veszi át a karaktert Danielle Di Vecchio.

 

Clarice Starling (Jodie Foster és Julianne Moore)

Bár Anthony Hopkins az egyik legfontosabb szereplője A bárányok hallgatnak és Hannibal-filmeknek, de ugyanilyen kiemelt karakter Clarice Starling is. Ráadásul

mindkét film központi jelenetei azok, melyekben kettőjük interakcióját láthatjuk.

Noha Julianne Moore remek színésznő, de ebben az esetben egy olyan feladatot kapott, amiből nehezen lehet jól kijönni: ő helyettesítette Jodie Fostert az ikonikussá vált szerepben. A Hannibal önmagában nézve egy egész jó film, és Moore játékával sincs probléma, ám Hopkins és Moore dinamikája messze nem olyan lobbanékony, mint amilyen Fosterrel volt A bárányok hallgatnakban.

 

(via Collider)