Az Amerikai pszichó írója a Stranger Things sztárjával debütál rendezőként

Bret Easton Ellis bemutatkozó nagyjátékfilmje egy Relapse című horrorfilm lesz.

Ellis (akit olyan felforgató regények szerzőjeként ismerünk, mint az Amerikai pszichó, A vonzás szabályai, a Holdpark vagy a Nullánál is kevesebb) korábban írt már néhány filmet, például a Vétkek völgyét, de rendezőként most debütál. Relapse (Visszaesés) című horrorját Joseph Quinn-nel, a Stranger Things Eddie-jével a főszerepben forgatja, és ígérete szerint tartalmazza ugyan a szokásos mániáit (azaz a szexet, a drogokat és a paranoiát), de alapvetően kereskedelmi céllal készíti, és ígérete szerint sokan fogják élvezni a végeredményt.

A sztori szerint egy Matt Cullen nevű fiatal férfi bejelentkezik a rehabra, miután egy drogos partin egy irtózatos halálesetnek volt a szemtanúja. Három hónap múlva beköltözik szülei Los Angeles-i villájába, és megpróbálja újra összerakni az életét, ám ekkor újból elkezdi kísérteni az a szörny, aki már kamaszkora óta rémisztgeti. Terapeutája megpróbálja meggyőzni róla a fiút, hogy a rém csak a fejében létezik, de Matt paranoiája egyre ijesztőbb méreteket ölt.

Balra Ellis, jobbra Quinn. Forrás: Leonardo Cendamo / Getty Images és Roy Rochlin / Getty Images


„A hetvenes évek ikonikus horrorjain nőttem fel, aztán megírtam a Holdparkot, amivel Stephen King előtt akartam tisztelegni.

Szóval nagyon is helyénvalónak tűnik, hogy a bemutatkozó nagyjátékfilmem is egy horror lesz”

– nyilatkozta Ellis.

A reménybeli rendező azt is elárulta, hogy filmje további szokatlanságát az adja majd, hogy Los Angeles előkelő köreiben játszódik, ahol eddig nem sok szörnyfilm játszódott.

A rémalakot egyébként az az Oscar-jelölt DDT Studios fogja megalkotni, ami A hó társadalma VFX-munkálataiért is felelt.


(via ComingSoon)

 

Tudtad, hogy Ellis gyűlöli az Amerikai pszichó filmváltozatát?

7 bestselleríró, aki gyűlölte a regényéből készült kultfilmet

Stephen King a Ragyogásról, Bret Easton Ellis az Amerikai pszichóról, Winston Groom a Forrest Gumpról fogalmazott meg igen sarkos véleményt.

Tovább