Az ott nem Schwarzenegger! A legszórakoztatóbb deepfake videók

  • PORT.hu

A deepfake technológia egyre brutálisabban fejlődik, azaz lassan bármilyen felvételen kicserélhetjük bárki arcát, és észre sem fogjuk venni a turpisságot. Ez pedig veszélyes – de most inkább nézzünk néhány viccesen szórakoztató videót!

A deepfake-nek nevezett arccserélős technika egyre félelmetesebben hatékony, hiszen a videófelvételeken bárki arcát kicserélhetik bárkiére, úgy, hogy jó esetben lehetetlenség lesz észrevenni a csalást. Ez pedig álhíreket szülhet, és közszereplőket, de akár magánembereket is simán tönkretehet, no és persze a celebeknek sem lesz könnyebb az életük a rengeteg deepfake-pornó miatt. És ezt az egészet már otthonról, egy PC-ről is meg lehet csinálni.

Az alábbi felvételen a Zsivány Egyes végét láthatjuk: a filmbeli, sok-sok pénzért CGI-jal létrehozott fiatal Leia hercegnőt, alatta pedig egy nagyjából fél óra alatt összehozott deepfake felvételt. Érdemes összehasonlítani, melyikük hasonlít jobban Carrie Fisherre, és melyikük életszerűbb.

A napokban tarolt az interneten az a videó, amelyben a zseniálisan bolond Bill Hader Schwarzeneggert utánozza Conan O'Brian műsorában. A paródia egyszerűen tökéletes, akár ha Arnie beszélne - és valaki rá is montírozta az arcát Haderére. A végeredmény egészen megdöbbentő és tulajdonképpen egészen félelmetes. Tényleg Schwarzeneggert látjuk, csak hülye hajjal és kisebb felsőtesttel.

A felkapott celebvideók közül jelenleg ez a leghíresebb, de már korábban is készültek ehhez hasonlók, bár azoknál általában itt-ott kilóg a lóláb, akár néhány hónapos, vagy alig egy éves vidóknál is. Összevetve Bill Hader Schwarzeneggerével, ez is csak azt bizonyítja, hogy a deepfake technológia napról-napra látványosan tökéletesedik. Szép pályát járt be ez a rémisztő videó is, amelyben Steve Buscemi arcát montírozták Jennifer Lawrencére.

 

Amikor Busceminek megmutatták a felvételt, látványosan elképedt, majd miután felocsúdott, azzal ütötte el a döbbenetet, hogy "soha nem nézett ki jobban".

 

Természetesen az arccserés mémek legnagyobb sztárja, Nicolas Cage sem maradhatott ki a mókából. A muzsika hangjában énekel, a Szemtől szemben híres éttermi jelenetében magával beszél, de ő Thanos is.

 

A deepfake-technológia a napokban ismét óriásit lendült előre: a Samsung moszkvai kutatólaboratóriumában kifejlesztettek egy olyan algoritmust, amely egyetlen kép alapján képes rekonstruálni az arcot egy videófelvételen. Az újítást demonstrálandó, "életre keltették" Mona Lisát is.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu