Befejeződött Borbély Alexandra új filmjének forgatása

A thriller elemeket tartalmazó, humorral finoman átszőtt lélektani dráma Felméri Cecília nagyjátékfilmes bemutatkozása.

A forgatás összesen 28 napig tartott. Első szakasza 2018 májusában folyt, a nyári képeket júniusban rögzítették, októberben zajlott az őszi forgatás, február végén pedig a téli jelenetek felvétele történt. A film az emberi kapcsolatokról, konfliktusokról, a változás nehézségeiről és az elengedésről szól.

A Spirál rendezője, Felméri Cecília (Mátyás, Mátyás, Kakukk) elmondta, hogy elégedett az eddigi munkával, és nagyon hálás a stáb minden tagjának, mert nélkülük nem lehetett volna tartani azt a gyors tempót, amit a kevés forgatási nap megkövetelt.

Forrás: Szilágyi Lenke

 

A négy évszakon átívelő Spirál helyszínéül a sződligeti horgásztó szolgált. Az időjárás nagyban segítette a február végi munkát azzal, hogy a tó befagyott, és így lehetővé vált az eredeti elképzeléseknek megfelelően felvenni a történetet.

A filmben egy furcsa háromszögtörténet bontakozik ki egy férfi és két nő között. Főszereplői az Oscar-jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről Európai Filmdíjas főszereplőnője, Borbély Alexandra, az Arany Medve-díjas Bogdan Dumitrache román művész és Kiss Diána Magdolna, aki számos jelentős színházi szerep után egyre több mozgóképes alkotásban (Örök tél, A nagy füzet, Szelíd teremtés) tűnik fel.

Borbély Alexandra a filmben. Forrás: Szilágyi Lenke

 

„Színészileg életem egyik legnagyobb kihívása volt egy éven keresztül hordozni magamban ezt a nagy ívű szerepet. Gyakran fizikailag is nagyon megterhelő volt a munka, hisz hol nagy hidegben, hol nagy melegben, hol pedig állatokkal kellett együtt dolgozni. Mélyen hiszek ebben a filmben, mert a Spirál egy nagyon személyes alkotás, melyben

a lelkemnek egy olyan legbenső részét kellett megmutatnom, amit csak kevésszer és keveseknek szoktam”

– nyilatkozta Kiss Diána Magdolna. A Spirál a tervek szerint 2020-ban kerül a hazai mozikba.

Felméri Cecília és Kiss Diána Magdolna a forgatáson. Forrás: Szilágyi Lenke

 


(via Spirál Film)