Bohemian Rhapsody: itt van, amire mindenki várt!

Exkluzív videón nézhetjük meg, ahogy a Freddie Mercuryra kísértetiesen hasonlító főszereplő felénekli a címadó dalt – és egyéb meglepetések is várnak ránk…

Az Independenten debütált az az exkluzív klip, amit a Bohemian Rhapsody című életrajzi film készítői abból az alkalomból hoztak nyilvánosságra, hogy a Queen legendás énekese szeptember 5-én ünnepelte volna 72. születésnapját.

Az egyperces anyagban (amit ide kattintva lehet megnézni) azt láthatjuk, hogy a Mercuryt játszó Rami Malek a stúdióban felénekli az együttes talán leghíresebb számát, a címadó Bohemian Rhapsodyt – valószínűleg még sosem hallottuk ennyiszer egymás után az ikonikus „Gallileo! Gallileo!” sorokat.

A filmet november 1-jén mutatják be a magyar mozik, de előtte még, október 19-én a Queen kiadja a soundtrackjét, amire összesen 22 dal került fel, és ezek közül nem mindegyik a rockklasszikusoknak a Bohemian Rhapsodyben hallható feldolgozása lesz.

A lemez öt száma ugyanis eredeti Queen-felvétel: méghozzá abból az anyagból válogatva, ami a legendás, 1985 júliusi Live Aid-koncerten készült – ezeket korábban még sosem hozták nyilvánosságra hanganyag formájában. Az album teljes dallistáját itt találjuk. Aki pedig szeretne egy jót nevetni, nézze meg ide kattintva a londoni Heathrow repülőtér csomagrakodó munkásainak vicces tisztelgését Freddie Mercury előtt, aki anno, még énekesi karrierje beindulása előtt szintén itt dolgozott.


(via Independent, Consequence of Sound)