Csalással vádolják a Queen-film készítőit

A neves tévés alkotó a Twitteren ment neki a Bohemian Rhapsodyt gyártó 20th Century Fox stúdiónak.

Ahogy azt mi is megírtuk, a Queen történetéről és Freddie Mercury életéről szóló, hányatott sorsú alkotás előzetese nagyon ütős lett – de most kiderült: nem nyerte el mindenki tetszését. Bryan Fuller tévés forgatókönyvíró, akit olyan sorozatok ötletgazdájaként ismerhetünk, mint a Halottnak a csók vagy a Hannibal, keményen kikelt a film előzetese ellen.

„Senki másnak nem szúrt szemet, hogy a Bohemian Rhapsody előzetesében a meleg/biszexuális szupersztárt, Freddie Mercuryt egy nővel való flörtölés közben mutatják,

de semmilyen célzást nem tesznek arra, hogy igazából a férfiakat (is) szerette?”

– háborodott fel az alkotó egy Twitter-bejegyzésben.

Fuller véleménye szerint ezt az életrajzi filmet gyártó 20th Century Fox szándékosan rendezte így, mert attól tartottak, hogy ha a produkció marketingkampánya során Mercury homoszexualitására utalnak, azzal nézőket veszítenének. A tévés kiemelte azt is, hogy még a stúdió által közre adott hivatalos tartalomleírásban is torzítanak, mivel a valóság feltárása helyett (miszerint a legendás énekes AIDS-ben halt meg, amit vélhetően a meleg férfiakkal való szexuális együttlétek miatt kapott el) finomkodva csupán annyit írnak: „halálos betegségben” szenvedett.

A többi twitterező közül sokan nem értettek egyet Fullerrel, és ellentétes véleményüknek hangot is adtak – de az alkotó mindannyiuknak megfelelt, és minden ellenvetésre érvényes választ adott. Hogy a stúdió csak az előzetesből felejtette ki a kényes témát, vagy a filmből is elcsalták Mercury biszexualitását, november 1-jén derül csak ki: akkor érkezik meg a Bohemian Rhapsody a magyar mozikba.


(via IndieWire)