Brad Pitt elárulta, honnan kölcsönözte az akcentusát a Blöffhöz

A színész kifejezetten szeret különböző beszédmódokat felvenni a szerepeihez.

Brad Pitt arról beszélt egy interjúban, hogy miként dolgozza ki az egyes karakterei akcentusát: az 1997-es Az ördög maga című filmben például egy Belfastban élő északír IRA-tagot alakít, amihez az ír akcentust gyakorolta be.

„Ez volt az egyik legextrémebb. De Észak-Írországnak van egy sajátos zeneisége, amire teljesen rákattantam.”

Természetesen kitért Guy Ritchie 2000-es kultfilmjére, a Blöffre is, melyben az ír „travellert”, Mickey-t alakítja (a magyar szinkron ugyan zseniális a filmhez, de ott romaként, vándorcigányként van ábrázolva a karakter, ami nagyon más – akcentusban is).

„Azt mondták, hogy a »Pikey« - használjuk még ezt a szót? - akcentusom elég jó volt. Ez elképesztő, mert a Father Ted című sorozat egyik vendégszereplőjéből indultam ki. Egy barátom azt mondta: »sosem értettem mit mondanak«.”

A Father Ted című sitcom a kilencvenes években ment a brit Channel 4 csatornán. Az említett karaktert, Tomot Pat Shortt alakította benne. A színész nemrég reagált Pitt nyilatkozatára: hízelgőnek találja, hogy róla mintázta Mickey-t, és úgy érzi, van értelme.

még több blöff

10 dolog amit nem tudtál a Blöffről

Néha van szerencsénk látni a tévében Guy Ritchie második nagyjátékfilmjét, a Blöff című gengszterfilmbe oltott akciókomédiát. Fogadjunk, hogy nem hallottátok még róla ezt a tíz érdekes információt, amit összeszedtünk nektek!

Tovább

 

(via NME)