Kritika: Volt egyszer egy Venice - Bruce Willis feneke valamelyest aszott

Ez kérem egy meglepő film: meglepő, hogy Bruce Willis bevállalta, meglepő, hogy valaki pénzt adott rá és elkészült, és furcsa, hogy akik csinálták, szétmarhulták az egészet, de nagy baj nincs vele.

Kinek ajánljuk? Akik odavannak Bruce Willisért, akkor is, ha nem hozza mindig a formáját.

Az persze nem gáz, ha 62 évesen valakinek, legyen nő vagy férfi, nem olyan feszes már a feneke, de kicsit problémás, ha erre az enyhén elhasznált testrészre építenek egy filmet. Persze nem maga Bruce Willis gördeszkázza át pucéran az első majdnem fél órát, hanem jól láthatóan egy dublőr, de Bruce így is elég sokat meztelenkedik. Aztán valahogy elfelejtődik az egész deszkázás és hősünk is felöltözik, mert ez egy ilyen film, gyakran felejtenek el benne dolgokat és gyakran kanyarodnak el másfelé, mint amerre tartottak.

Bruce Willis

Mint karrierje során oly gyakran, Bruce Willis most is egy strapabíró és nagyon laza fickót játszik, amolyan John McClane, csak még deszkázik is, hiszen ő Venice Beach hivatalos jó arca. Amerika Siófokjáról van szó, azzal a különbséggel, hogy a hely nonstop működik, nincs téli szezon és nyári szünet, Bruce pedig magánszimat, az egyetlen a városban, így megengedheti magának, hogy ne sokat dolgozzon, és egy John amatőrrel végeztesse el a kulimunkát. Ez a bizonyos John az, aki a kéretlen narrátorként icipicit idegesítően végigdumálja a filmet, és ő vezeti fel kicsit a Tarantino-Guy Ritchie vonalat következve a sorra előkerülő zakkant karaktereket.

Ezt a filmet nem izgulták el, sőt. Két dolog volt fontos, hogy Bruce Willis elég brúszviliszes legyen és, hogy mindenki izgalmasnak és jópofának tűnjön egy napfényes helyszínen. Gondolom, az egész stáb baromi jól érezte magát, nem erőltettek semmit, felteszem, minden jelenetet elsőre felvettek, és csak akkor újráztak, ha valaki az egész szövegét elfelejtette, nem volt para. Ezért irigylem is őket, jó lehet így melózni, ugyanakkor az, amit látunk, olyan elsőfilmes marhulás, csak elég sok pénzből és nagy nevekkel, nemzetközi forgalmazásban. Ha nem lett volna Willis, akkor feltehetőleg el sem készül a film, de így sikerült megnyerni mellé Jason Momoát, aki egyébként meglepően szórakoztató pozőr gengszterként, illetve ott van John Goodman is, aki a felhígított verzióját hozza annak, mint amit A nagy Lebowskiban csinált.

Bruce Willis

Bruce Willis is újra elsüt pár Die Hard poént, gondolom, élvezte ő is, hogy marhulhat egy kicsit, ám annak fényében, hogy ő a főhős és a húzónév, némileg meglepő, hogy a kiadott 18 darab sajtófotó közül egyiken sem szerepel. Amúgy van egy kutya is, akit elrabolnak, aztán egy kartellhez kerül, onnan egy transzvesztita bandához, aminek kapcsán Bruce is beöltözik egy kicsit nőnek, de rá sem lehet figyelni, mert teljesen esetleges, hogy épp megvan-e vagy sem. Bár a sztori szerint ő Willis szeme fénye, egyszer sem örül a gazdájának, az pedig nem foglalkozik vele, így nehéz elhinni, hogy pont ő lenne a történet mozgatórugója. Amúgy néha azt is elég nehéz elhinni, hogy van itt olyan, hogy történet.

Értékelés: 4/10