Christoph Waltzcal a főszerepben jön Luc Besson Drakulája

Az ötödik elem rendezőjének feldolgozásában Caleb Landry-Jones is szerepet kap.

A francia rendező Bram Stoker klasszikus horrorregénye alapján dolgozik majd, amelynek sztorija szerint szeretett felesége halálát követően a XV. században élt Vlad Drakul erdélyi fejedelem megátkozza Istent, és vámpírként kezd tevékenykedni. Később, a XIX. századi Londonban azonban megismeri a néhai asszony hasonmását, és a megszállottjává válik.

Christoph Waltz. Forrás: Frazer Harrison / Getty Images


Az új feldolgozás Besson saját produkciós cége, az EuropaCorp gyártásában valósul meg. Ha tippelnünk kéne, Waltz Drakulát, Landry-Jones pedig Jonathan Harkert (a vámpír vágyainak tárgya, Mina férjét) fogja megformálni. De utóbbi művész lehet akár Renfield, Drakula segítője is. Más részlet egyelőre nem derült ki az adaptációról.

Besson nem most először fog együtt dolgozni Caleb Landry-Jonesszal:

a Három óriásplakát Ebbing határában és a Floridai álom sztárja játszotta a főszerepet az alkotó 2023-as, a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon debütált DogMan – A kutyák ura című munkájában.

Caleb Landry Jones a DogManben. Forrás: Vertigo Média


A Drakula egyébként minden idők egyik legtöbbször feldolgozott horrortörténete. Korábban olyan színészek bújtak a vérszívó bőrébe, mint

Lugosi Béla, Gary Oldman, Christopher Lee, Rutger Hauer, Nicolas Cage, Frank Langella vagy Jack Palance.


(via Coming Soon)

 

QT-nek köszönheti, hogy befutott

A 10 legjobb alakítás Tarantino filmjeiből

Július 26-án múlt két éve, hogy bemutatták legutóbbi filmjét, a Volt egyszer egy… Hollywoodot, és még mindig nem tudjuk, mi lesz a mester pályájának elvileg utolsó darabja. Addig is, míg kiderül, tekintsük át, mit hozott ki eddig QT a színészeiből! Vigyázat, a lista SPOILERES lehet!

Tovább