Csernák János, Liam Neeson előző magyar hangja páros lábbal szállt bele utódjába is

Közben a nézők petícióban követelik vissza Csernák János hangját Liam Neeson filmjeibe.

Nemrég a PORT.hu is megírta, hogy a 71 éves Csernák János, aki legtöbb filmben kölcsönözte a hangját Liam Neesonnak, a jövőben már nem fogja szinkronizálni a brit színészt. Csernáknak 40 ezer forintot ajánlottak a szinkronért, ő kétszer ennyit kért volna, a vége az lett, hogy leváltották – most az is kiderült, kire.

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének (SzíDoSZ) elnöke, Mihályi Győző fogja szinkronizálni Neesont, és egy nyílt levélből az is kiderült, hogy Richard Gere magyar hangját is átvállalta (őt szintén Csernák szinkronizálta többször).

„Semmit nem tudtam az előzményekről, sőt arról sem, hogy kit fogok szinkronizálni… Két filmre hívtak, az egyik színész Richard Gere volt Susan Sarandonnal, a másik az általad oly sokszor megszólaltatott színész: Liam Neeson. Nem mondom, hogy te nem fedted volna jobban a figurát, és a nézők is téged szoktak meg, de véleményem szerint vállalható a színvonal, ami végül is megszületett”

– írja Mihályi.

Csernák a Facebookon válaszolt:

„Mint Mihályi Győző színész, elkövetsz egy erkölcsileg minimum kifogásolható dolgot, aztán pedig, mint Mihályi Győző, a SziDosz elnöke a szakszervezet honlapján közzétett Nyílt levélben megpróbálod megvédeni saját magadat. Ami a szakszervezetbe való belépésemet illeti, köszönöm a meghívásodat, de nem. Elmulasztottad a történelmi lehetőséget, hogy némi önkritikát gyakorolva akár, a SziDoszt olyan magasságokba emeld, ahol a Közösség érdek érvényesítése jog és kötelesség.”

az előzmények

Gyalázatosan keveset fizettek volna Csernák Jánosnak Liam Neeson szinkronjáért, nem vállalta a munkát

Az ismert szinkronszínésznek 40 ezer forintot ajánlottak fel a brit sztár új filmjéért, de ő kétszer ennyit kért volna. Nem adták meg neki – válogatott szitkokat kapott a szinkronstúdió válaszul!

Tovább

 

Eközben egy nézői petíció is indult, melyben azt követelik, hogy továbbra is Csernák szinkronizálja Liam Neesont. Mint írják:

„Film- és szinkronrajongóként kevés rosszabb filmélmény van annál, hogy egy-egy ismert arc nem a jól megszokott magyar hangján szólal meg. Most Liam Neeson és Richard Gere fogja mellőzni Csernák János orgánumát.”

 

(via 24. hu, Blikk, RTL, Klubrádió)