Csillagok között a Lupa Autósmoziban

A Lupa Autósmoziban szeptember 17-én Christopher Nolan látványos sci-fije, a Csillagok között lesz műsoron 20.45-ös kezdettel.

A Föld egyre pusztul a közeli jövőben, a készletek kiapadóban, a lakóit pedig a kihalás veszélye fenyegeti. Nem mindenki hajlandó belenyugodni ebbe. Egy csapat tudós felfedezi az űrutazás forradalmian új módját, egy féreglyuk segítségével olyan távolságra is eljuthat az ember, ahova eddig még sosem. Egy kis csapat elindul a történelem legfontosabb és legveszélyesebb útjára. Űrhajójukkal túl akarnak jutni a galaxis határán, hogy megtudják: lehet-e jövője az embernek valahol – a csillagok között.

Kedvcsinálóként íme néhány érdekesség a filmről:

  • Christopher Nolan amit csak lehet, szeret élesben, praktikus trükkökkel megvalósítani. A Csillagok között kukoricaföldjét CGI-jal gyaníthatóan gyerekjáték lett volna megcsinálni, de Nolan inkább jó előre kukoricával ültettetett tele egy 500 hektáras földterületet, majd a forgatás végeztével eladta.
  • A film munkálatai során tanácsadóként és executive producerként részt vett a Nobel-díjas elméleti fizikus, Kip Thorne is.
  • Steven Spielberget rendezte volt eredetileg a filmet, ő kérte fel a forgatókönyv megírására Jonathan Nolant. A rendező azonban otthagyta a produkciót, másik filmet választott helyette, majd 2012-ben Jonathan Nolan javasolta a projektet testvérének, Christopher Nolannek.
  • A Szaturnusz közelében látható féreglyuk pontosan ugyanaz, mint  Az acélember című filmben. Az acélemberben láthattunk, aminek Nolan volt a producere.
Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.