Dumbledore-nak mégis lesz meleg jelenete

A Legendás állatok – Grindelwald bűntetteiből egyértelműen kiderül majd, hogy a varázsló a férfiakhoz vonzódik.

Korábban kisebb fajta felzúdulást keltett, hogy habár J.K. Rowling elmesélte, hogy a Potter-regényekben ez ugyan nem kapott hangsúlyt, de ő Dumbledore professzor karakterét melegnek képzelte el, mindez a rendezői nyilatkozat szerint nem fog megjelenni a Potter-spin off Legendás állatok és megfigyelésük második részében, amelyben pedig fontos szerep jut a fiatal Dumbledore-nak és a férfinak, akibe beleszeretett: Gellert Grindelwaldnak.

Jude Law a filmben. Forrás: InterCom

 

Most azonban úgy tűnik, mégis láthatunk majd a Legendás állatok – Grindelwald bűntetteiben egy olyan érzékeny jelenetet, amely nem rejti véka alá a hős szexualitását. David Yates rendező most ugyanis azt mesélte, hogy Dumbledore szexuális irányultsága nem lesz fontos és nyíltan ábrázolt motívum a filmben, de Rowling – aki forgatókönyvíróként vesz részt a munkálatokban – beleírt olyan dolgokat a Jude Law által megformált karakter jeleneteibe, amelyekből kikövetkeztethető, hogy meleg.

„Ez egy hatalmas cselekményszál, amit Jo nem úgy alkotott meg, hogy a figura szexualitására koncentráljon, de egyáltalán nem takargatjuk vagy szépítgetjük a dolgot.

Maga a szerelmi történet ugyan nem jelenik meg ebben a részben, de amit látunk, abból világos, hogy Dumbledore meleg”

– mesélte a direktor.

„Forgattunk pár olyan jelenetet, amely tartalmaz néhány érzékeny pillanatot Dumbledore és Grindelwald között” – tette hozzá. A jelek szerint tehát az alkotók finomítottak egy kicsit a filmen a rajongók méltatlankodásának hatására. Hogy mindez mennyire lett sikeres, azt a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei magyar premierjekor, november 15-én ellenőrizhetjük.


(via Uproxx)