Egy filmforgatáson is történnek balesetek

Akárcsak a való életben, egy forgatáson is van, hogy félresikerülnek a dolgok. A kisebb-nagyobb forgatási balesetek a szexjelenet közben való elalvástól a sérüléssel járó ügyetlenségekig terjednek. Összeállításunk első része következik.

Margot Robbie – A Wall Street farkasa

Forrás: Pro Video

 

Martin Scorsese életrajzi filmjének egyik izgatónak szánt jelenetében a Leonardo DiCaprio alakította főhős Robbie figurájával szexel – egy nagy rakás pénz tetején. Mindez a valóságban egy kicsit sem volt szexi, és sokkal fájdalmasabb, mint gondolnánk. „Egy csomó vágás lett a hátamon a papíroktól. Egyáltalán nem olyan jó, mint amilyennek hangzik.

Ha valaha valaki azt tervezné, hogy egy nagy halom pénz tetején szexel, én azt mondom: ne csinálja!

Vagy lehet, hogy az igazi pénz puhább, de a hamis pénz olyan volt, mint a papír, és amikor felálltam az ágyról, mindenkinek elállt a lélegzete, hogy hogy nézek ki. Azt mondták, úgy festek, mintha milliószor megkorbácsoltak volna, hiszen a hátam tele lett ezernyi piros karcolással” – számolt be róla a színésznő.

Cápa 2.

Steven Spielberg klasszikusának forgatásakor a frászt hozta a színészekre, hogy az egyik jelenet felvételekor igazi pörölycápák kezdtek körözni körülöttük a tengerben. A gond csak az volt, hogy a képsor résztvevői a sztori szerint is halálra voltak rémülve, így segélykiáltásaikat a stáb csak hiteles színjátszásnak könyvelte el, és jó darabig senkinek sem esett le, hogy valódi veszélyben lehetnek.

Sylvester Stallone – Rocky IV.

A Rocky Balboa fiktív bokszolói karrierjéről szóló negyedik filmben különösen hitelesek és izgalmasak voltak a bokszjelenetek. Stallone ugyanis (aki írója, rendezője és főszereplője is volt az alkotásnak) megkérte a sztoribeli ellenfelét, Ivan Dragót alakító Dolph Lundgrent, hogy próbálja meg igazából kiütni. Lundgrennek pedig annyi erőt sikerült belevinnie az ütésbe, hogy a sztár a kórházban kötött ki, ahol több mint egy héten keresztül kellett, hogy ápolják az intenzív osztályon.

Gucci Mane: Spring Breakers – Csajok szabadon

Gucci Mane az egyik fellépésén. Forrás: Paras Griffin / Getty Images for BET

 

Az ártalmatlanabb és sokkal mókásabb forgatási incidensek közé tartozik, ha valaki elalszik egy szexjelenet forgatása közben – Gucci Mane rapperrel (ahogy arról memoárjában is ír) éppen ez történt Harmony Korine bűndrámája felvétele közben. A filmben a zenész a James Franco által játszott Alien riválisát, egy másik drogkereskedőt formált meg, akit az egyik jelenetben egy nővel szexelve láthatunk, miközben egy másik a lábujjait szopogatja.

De hiába hangzik mindez nagyon izgalmasnak, Gucci Mane mégsem bírta ki ébren. „Egyszerűen nem tudtam nyitva tartani a szemem.

Teljesen kiütöttem magam, még horkoltam is… Harmonynak folyamatosan fel kellett ébresztenie a felvételekhez”

– olvasható a memoárban, a zenész pedig egy interjúban arra is magyarázatot adott, miért volt ennyire álmos. „Ugyanaznap éjszaka, amikor felvettük a jelenetet, volt előtte egy koncertem Floridában, St. Petersburgben. A forgatás meg rögtön utána volt, este 10-től hajnal 1–2-ig.”

Tom Cruise / Mission: Impossible – Utóhatás

Többször is írtunk már róla, hogy a hatodik M:I filmben Tom Cruise (aki híres arról, hogy saját maga csinálja a kaszkadőrmutatványokat is) eltörte a bokáját egy rosszul kivitelezett ugrás következtében. A jelenetben a színésznek az egyik tetőről kellett átugrania a másikra, de az ugrás túl rövidre sikerült, és jól nekivágta a lábát a falnak. Ahelyett azonban, hogy fájdalmában összeesett volna, a sztár végigcsinálta a felvételt, ami végül be is került a filmbe.

„Pontosan tudtam, hogy eltört a bokám, de nem akartam még egyszer megcsinálni az egészet, szóval összeszedtem magam, és végigcsináltam a jelenetet. »Eltört, itt a vége, vigyetek kórházba«, mondtam a többieknek, akik rögtön ezután el is kezdhették szervezni a nyaralásukat”

– mesélte a színész maga az esetről.

Michael Sheen – Masters of Sex

Lizzy Caplan nagyon ideges volt, amikor a Masters of Sex című sorozat egyik meztelen jelenetét kellett forgatnia partnerével, Michael Sheennel. Kicsit ugyan megnyugodott, amikor úgy látta, Sheen is elég ideges – aztán megtörtént a katasztrófa.

„Lement a jelenet, ráraktam a kezét a mellemre (ahogy azt a sztori megkívánta), bekiabáltak, hogy »ennyi«, és ezután Michael azonnal egy kukához rohant, és belehányt”

– árulta el a színésznő.

„Ezzel annyi lett az önbizalmamnak, azt hittem, olyan borzasztó vagyok, hogyha valaki csak hozzám ér, azonnal rókáznia kell, és ez így is van rendjén” – tette hozzá Caplan. Később kiderült, hogy Sheen nem az idegességtől remegett, csak valami rosszat evett korábban, így természetesen a hányós incidens is emiatt történt.

Paul Wesley – Vámpírnaplók

Forrás: Jason LaVeris/FilmMagic

 

Ahogy azt már fentebb is láthattuk, egy szexjelenet forgatása sokféleképpen sikerülhet félre, de súlyosabb személyi sérülésre azért nem gondolnánk. A Vámpírnaplók című romantikus-természetfeletti sorozat forgatásán mégis törtek a csontok egy ágyjelenet felvétele közben, amire Nina Dobrev és Paul Wesley között került sor.

„Amekkora vadállat vagyok, az egyik romantikus jelenetben visszahajlott a hüvelykujjam, amikor lassan leraktam az ágyra Ninát. Egy hétig ki lettem vonva a forgalomból”

– mondta a színész egy interjúban.

Dakota Johnson – A szürke ötven árnyalata

A híres regény adaptációjában rengeteg a szexjelenet, ezek ráadásul (a főhős BDSM vonzódása miatt) tényleg olyanok, amelyeknek a felvétele rejt némi veszélyt magában. Ehhez képest kész szerencse, hogy csak az egyik képsor forgatásakor alakultak kedvezőtlenül a dolgok a női főszerepet alakító Dakota Johnson számára, akit a jelek szerint egy alkalommal túl erősen csapkodott meg a korbáccsal a Christian Greyt alakító Jamie Dornan.

„Az egyik jelenetben az ágyra dob és megkorbácsol. Na az kib*szottul fájdalmas volt”

– mesélte a színésznő, aki azért megőrizte a humorérzékét is, mert hozzátette: „Bárcsak összevágnának egy bakiparádét ezekből az elrontott felvételekből!”

Michael Imperioli – Nagymenők

Habár Michael Imperiolit a legtöbben a Maffiózók című sorozatból ismerik, előtte már szerepelt többek közt Martin Scorsese Nagymenők című gengszterfilmjében is. SPOILER! A forgatás pedig igazán emlékezetes volt a színész számára, mivel abban a jelenetben, amikor agyonlövi a Joe Pesci által alakított Tommy, valóban megsérült – szerencsére nem a lövésektől, csupán elvágta a kezét (a fenti videorészletben láthatjuk is, hogy miért). Miután Imperiolit kórházba vitték, az orvosok soron kívül foglalkoztak vele, mert

a művér miatt azt hitték, tényleg meglőtték, és gyorsan el akarták látni a lőtt sebeit.

Lena Dunham – Csajok

Forrás: HBO

 

A meztelen jelenetek forgatását a filmesek úgy szokták megoldani, hogy eltakarják a színészek intim testrészeit: a férfiakét egy zokniszerű zsákocskával, a nőkét egy tapasszal. A saját maga által írt és rendezett Csajok című sorozatban Lena Dunham színésznőnek jó sok pucérkodás jutott, amelyek annyira igénybe vették ezeket a tapaszokat, hogy egyszerűen leestek, így a sztár egy idő után már inkább nem is hordta őket. „A Csajok első évada után nem hordtam többet a tapaszokat.

Addigra már egy fickó sem maradt a forgatáson, aki ne látta volna a vaginámat.

Ráragasztod ezt az izét a micsodádra, de megizzadsz, és mindig leesik. A férfi partnereimet a végére már nem is érdekelte az egész” – vallotta be Dunham.


(via Independent)