Eldőlt: Ben Affleck nem lesz többé Batman!

2021-ben nélküle fog mozikba kerülni Matt Reeves filmje, ami a fiatal Bruce Wayne-re fog fókuszálni.

Két éve tartó vita végére került végre pont: Ben Affleck hivatalosan is megerősítette, hogy nem ő lesz Bruce Wayne a Warner soron következő, 2021-ben mozikba kerülő Batman-filmjében!

A 46 éves sztár először 2017 elején beszélt nyilvánosan arról, hogy nincs minden rendben az önálló Batman-filmje körül. Eredetileg ugyanis ő lett volna a forgatókönyvíró és a rendező is, de végül (valószínűleg a korábbi Warner-filmek rossz kritikai visszhangja és a stúdió nyomására) visszalépett, és csak a főszerepet vállalta. 2017 novemberében viszont már azt is megpendítette, hogy szögre akasztaná a Denevérpalástot, és egy utolsó filmmel végső búcsút venne a karaktertől. A színészt ugyanis ekkoriban nagyon elkedvtelenítette, hogy a fél internet a Sad Affleck-mémmel volt tele, a Batman Superman ellent pedig szétcincálták a kritikusok. Már ekkortájt felröppent a pletyka, hogy Jake Gylenhaal lesz az új Batman, de sokan arra gyanakodtak, hogy pusztán gázsivita alakult ki a Warner és Ben Affleck között az Igazság Ligája bemutatója után.

2018 elején még kreatív különbségekről szóltak a Batman-film körüli pletykák, ám tavaly nyáron felrobbant a Denevérbomba: az alkoholproblámákkal küzdő Ben Afflecket iszonyú ramaty állapotban vitte be a rehabra az exfelesége, Jennifer Garner. A színésznek ráadásul az alkoholizmusa miatt ment tönkre a kapcsolata Lindsay Shookusszal, de később az akkor 22 éves modellel, Shauna Sextonnal is a piázás miatt kellett szakítania. A Warner stúdiónál pedig állítólag 150 millió dolláros biztosítást kellett volna kötni arra az esetre, ha egy rosszullét vagy a beszámíthatatlan állapota miatt váratlanul ott kell hagynia a Batman-forgatást. Ezt azonban a stúdió már nem akarta bevállalni.

Ami tehát biztos: a 2021. június 25-én mozikba kerülő Batman-film Ben Affleck nélkül fog elkészülni. A rendező, Matt Reeves (aki korábban olyan blockbustereket készített, mint a Majmok bolygója 2-3), a fiatal Bruce Wayne-re fog koncentrálni, és maga a film is inkább lesz noir hangulatú gothami történet, mint látványos szuperhősmozi. Reeves hivatalos közleményben tudatta a rajongókkal, hogy gyerekkora óta óriási Batman-rajongó, nagyon büszke arra, hogy ilyen ikonikus karakterről rendezhet filmet, és óriási megtiszteltetésnek érzi, hogy ő mesélheti tovább a Köpenyes Kereszteslovag történetét a mozivásznon. A pletykákat eloszlatandó, maga Ben Affleck is kommentálta Matt Reeves 2021-es Batman-filmjének hírét a Twitterén, hivatalosan is elismerve ezzel azt, hogy ő már nem fog szerepelni benne.

Nagyon izgulok a 2021-es, nyári Batman-film miatt. Végre láthatom majd életre kelni Matt Reeves vízióját.

(via Independent & Consequenceofsound.net)