Elvesztette Johnny Depp a volt felesége miatt indított pert

Kétszeresen is vesztett az alaposan megtépázott renoméjú sztár. A júliusban három héten át tartó bírósági tárgyalásnak csúfolt sárdobálás után immár nemcsak méltóságának megmaradt darabjait, de magát a pert is elveszítette.

Ahogy arról korábban többször is írtunk, Depp rágalmazás miatt adta be a keresetet a The Sun nevű brit pletykalap kiadója, a News Group Newspapers és az újság felelős szerkesztője, Dan Wootton ellen, amiért egy cikkükben exfelesége, a szintén színész Amber Heard állításaira alapozva asszonyverőnek titulálták (a szóban forgó írás a Gone Potty: How Can J.K. Rowling Be ‘Genuinely Happy’ Casting Wife Beater Johnny Depp in the New Fantastic Beasts Film?, azaz „Hát ez megőrült! Hogyan lehet J.K. Rowling »őszintén elégedett«, amiért az új Legendás állatok filmben a nőverő Johnny Depp is szerepelni fog?” címet viselte, és a lap 2018. április 27-i számában jelent meg).

A most Depp ellen döntő Andrew Nicol bíró összesen 14 esetet vizsgált, és arra jutott: annak ellenére, hogy a felperes, azaz a színész ügyvédei felsorakoztattak rágalmazásra utaló elemeket az ügyben, alapvetően igazak voltak a lap által feltárt bántalmazások. A tárgyalás során a bíróságon Deppen és Heardön kívül tanúvallomást tettek a barátaik és egykori vagy jelenlegi alkalmazottaik is. A színész oldalán ezenkívül írásos nyilatkozatot tett két korábbi élettársa, Winona Ryder és Vanessa Paradis is.

Forrás: Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images

 

A tanúvallomásokból egy olyan, finoman szólva is viharos kapcsolat képe rajzolódott ki, amelynek tagjai kölcsönösen bántalmazták egymást, verbálisan és fizikálisan. A bíróságon felidézték többek közt, hogy a színésznő egyszer fekáliát hagyott a színésszel közös hitvesi ágyban, hogy Depp kilógatta volt felesége kiskutyáját az autóból, és megtudhattuk, hogy Heard hozzávágott egy vodkásüveget a sztárhoz, amitől annak súlyosan megsérült az ujja, Depp maga viszont részegen és bedrogozva őrjöngött napokon át A Karib-tenger kalózai ötödik része forgatási helyszínén, Ausztráliában bérelt villában.

Johnny Depp korábban a Heard által emlegetett (és a The Sun által megírt) vádakat kitalációnak nevezte, és az angol jogban az alperesnek kell bizonyítania az igazát, amit a Rupert Murdoch által birtokolt News Group Newspapers ebben az említett 14 esetben meg is tett, tehát a sztár hivatalosan is „asszonyverő”. Depp jogi csapata folyamatosan azon volt, hogy bebizonyítsa: valójában a színésznő volt az igazi bántalmazó a kapcsolatban. Ennek a ténynek az igazságtartalma azonban nem változtat azon, hogy a jelek szerint a színész is bántalmazó.

A sztár egyébként még egy rágalmazási pert indított hasonló ügyben:

azt Amber Heard és a Washington Post ellen, mivel a színésznő egy, az újságban megjelent cikkben azt állította magáról, hogy családon belüli erőszak túlélője. A legutóbbi hírek szerint Depp ennek a tárgyalásnak az elnapolását kérte a Legendás állatok és megfigyelésük harmadik részének forgatási munkálatai miatt.


(via Variety)