És mondá Keanu: legyen Constantine-folytatás, és lőn

A színész egyik interjúja lehelt életet a projektbe.

Megírtuk mi is, hogy 17 évvel a Constantine - A démonvadász bemutatója után hivatalossá vált: érkezik a folytatás, és nemcsak a természetfeletti esetekre szakosodott, címbéli ballonkabátos nyomozót alakító Keanu Reeves tér vissza, de Francis Lawrence rendező is.

Azt viszont eddig nem tudtuk, mi adta meg az alkotók számára a végső lökést. Próbálkozások ugyanis már korábban is voltak, 2020-ban pl. J.J. Abrams tévésorozatban akarta folytatni a magánnyomozó kalandjait, de Reeves nélkül. 

Lawrence szerint azután gyorsultak fel a dolgok, miután Reeves válaszolt Stephen Colbert showműsorában arra a kérdésére, hogy melyik karaktert szeretné újra eljátszani. Amikor azt mondta, hogy "John Constantine", a közönség ovációban tört ki. Látva a reakciót, egyre több döntéshozó kezdte úgy érezni, a sorozat helyett érdemes filmben és az eredeti főszereplőben gondolkodni. Vagyis Keanu szó szerint életet lehelt a projektbe.

Volt azonban még egy másik nagy akadályozó tényező: a jogokkal kapcsolatos kérdések. A Constantine-képregényeket kiadó Vertigo is a DC része, így az a tény, hogy J.J. Abrams a DC/Warner égisze alatt akarta elkészíteni a saját verzióját, komplikálta a helyzetet. (A zavaros jogi helyzetnek köszönhető az is, hogy a Sandman tévésorozatban nem találkozhattunk az eredeti képregényben még szereplő John Constantine-nal, mert Johanna Constantine lett belőle). 

Hogy mikor forog le a folytatás, még rejtély, mert Reeves jelenleg a másik nagy sorozatával, a folyamatosan bővülő John Wick-univerzummal van elfoglalva. Az egyelőre csak Constantine 2 munkacímen futó film forgatókönyvét Akiva Goldsman írja, de J.J. Abrams és Hannah Minghella is besegít producerként az előkészületekbe. 

Via: Uproxx