Ez az a színész, akivel Brad Pitt nem akar többé együtt dolgozni

A világ egyik legnagyobb sztárjáról van szó.

Az 1992-es Folyó szeli kettében Tom Skerrittel való együttműködéstől kezdve a Volt egyszer egy… Hollywoodban Leonardo DiCaprióval alkotott ütős párosáig Brad Pitt számtalan olyan alakítást nyújtott, amelyben kiválóan működött a kémia közte és filmbeli partnere között.

Hosszú karrierje során azonban volt egy színész, akivel nem tudtak egymásra hangolódni.

Az Interjú a vámpírral forgatásán történt, hogy Pitt eleve nem igazán élvezte a londoni munkálatokat a város borongós időjárása miatt, ami enyhén depresszióssá tette, és ehhez jött még az összeveszése partnerével, Tom Cruise-zal. Neil Jordan 1994-es rendezése idején Cruise már sztárnak számított, Pitt viszont még kezdő volt, és úgy érezte, másodhegedűs szerepbe kényszerítik.

A két színész a filmben. Forrás: Francois Duhamel / Sygma via Getty Images


Annak ellenére, hogy a film alapjául szolgáló regénynek az általa játszott Louis volt a központi karaktere, az adaptációban érzése szerint abszolút a másik színész által alakított Lestatra került minden fókusz. „Kidomborították a karakter minden látványos tulajdonságát, és megtették a cselekmény fő szervezőelvének, ami miatt ő lubickolhatott a szerepben, nekem meg egyszerűen nem volt mit csinálnom” – panaszkodott utólag Brad Pitt.

Emiatt a két színésznek nem igazán sikerült egy hullámhosszra kerülnie, Pitt szerint ráadásul ők ketten nagyon különbözőek is.

„Azt kell megérteni, hogy Tom és én két teljesen más úton járunk. Ő az Északi-sark én a Déli.

Ő egy hivatalos kézfogással köszönt, én viszont ennél sokkal lazább vagyok” – magyarázta a sztár. Az ellentétek végül olyan kibékíthetetlennek bizonyultak kettejük között, hogy

többé sosem dolgoztak együtt

(A nagy dobás című filmet leszámítva, amelyben viszont Pitt nem színészként, hanem producerként vett részt, Cruise-nak pedig csak egy apró cameója volt benne), és valószínűleg soha többé nem is fognak.


(via Far Out)

 

Cruise-nak sem volt mindig minden méznyalás

Tom Cruise a mai napig bánja ezt a filmjét

Azt nyilatkozta, soha többé nem akar még egy ilyen produkciót forgatni.

Tovább