Film készül a barlangban rekedt thai gyerekekről

A dicsőséges mentőakciót megörökítő mozi már a megvalósítás korai szakaszában jár.

A több mint két hétre egy barlang járataiban rekedt tucatnyi diákról és fociedzőjükről a Pure Flix Entertainment nevű amerikai, keresztény produkciós cég szeretne filmet forgatni, ezért már el is kezdték keresni a lehetőségeket a mozis jogok megszerzésére. „Nem is lehetnék izgatottabb; ez a történet nagyon fontossá vált a számomra, ahogy követtem. Az a sok bátorság, amit a barlangban rekedtek mutattak, majd ahogy a búvárok kimentették őket,

nagyon megindító esemény volt”

– mondta Michael Scott, a cég vezetője, aki az év egy részében Thaiföldön él, és négy napon át segédkezett a mentőcsapatok oldalán a Chiang Rai-i helyszínen.

Forrás: Linh Pham / Getty Images

 

Scott azt is elmondta: azért is érintették meg annyira az események, mert a felesége együtt nőtt fel azzal a Saman Kunan egykori tengerészőrnaggyal, aki a mentőakció önkéntes barlangi búváraként július 6-án életét vesztette, mivel miután bement, nem maradt elég levegője a visszaútra. Olyan közel álltak egymáshoz, hogy a filmes felesége Kunan temetésének a megszervezésében is részt vesz.

„Ez a film világszerte több millió embert inspirálhat. Mi, akik itt tanúi voltunk az eseményeknek, megpróbálunk minél több információt összeszedni, hogy tényleg el tudjuk mesélni ezt a történetet arról, hogy szó szerint

az egész világ összefogott, hogy megmentse ezt a 13 embert

a kínai határ közelében lévő barlangból” – tette hozzá Scott.

Hozzátartozók imádkoznak a barlangban rekedtekért. Forrás: Linh Pham / Getty Images

 

A produkciós cég egyik alapítója, David A.R. White mindehhez azt tette hozzá, hogy a Pure Flix már el is kezdett tárgyalni színészekkel, forgatókönyvírókkal és befektetőkkel is, és állítása szerint már több olyan thai érdeklődő is jelentkezett, akik hozzájuk hasonlóan a vallásos történetekre specializálódtak (a Pure Flix olyan, a hit erejét hangsúlyozó filmeket gyártott eddig, mint a God’s Not Dead, a The Case for Christ vagy a Do You Believe?). White azt is leszögezte, a sztorinak emellett izgalmasnak és meghatónak is kell lennie, ugyanakkor nem áll szándékukban kihasználni a szituációt, és megpróbálnak nagyon érzékenyen és az érintettek iránti tisztelettel nyúlni a témához.


(via Variety)