Film készül a Borderlands videojátékokból, Cate Blanchett lenne benne az egyik főszereplő

A színésznő Lilith szerepét kapná meg a Lionsgate stúdió új produkciójában.

Régóta készülnek mozifilmek a sikeres videojátékokból, bár a Tomb Raier-feldolgozások, néhány Resident Evil-rész és a legutóbbi Sonic kivételével ezek kivétel nélkül mind csapnivalóak. Hollywood minden esetre nem adja fel: jön az Uncharted, amiben Tom Holland alakít híres kincsvadászt, a Last of Usból pedig a Csernobil stábja készít hamarosan sorozatot. Melléjük csatlakozik be most a Lionsgate stúdió, ahol a kultikus Borderlands-játékokból készül mozifilm, és már egy Oscar-díjas sztárral, Cate Blanchett-tel is megkezdődtek a tárgyalások, hogy vállalja el a filmben Lilith szerepét.

Balra: Cate Blanchett, mint Hela, az alvilág királynője, jobbra: Lilith a Borderlandsből (forrás: Marvel / Gearbox Software / 2K Games)

 

A Borderlands franchise-ból nem lesz könnyű filmet csinálni, mivel a 2009-ben hódító útjára indult első rész, majd a folytatásai és spin offjai is mind az úgynevezett cell shaiding technikával készültek, ami egyfajta rajzfilmes kinézetet kölcsönzött a játéknak. A Gearbox Software fejlesztői ráadásul még rá is tettek jópár lapáttal erre a hangulatra, amitől a végeredmény a Gyalogkakukk és a Mad Max őrült keveréke lett: a távoli Pandora bolygón mindenféle bűnöző elemek magukat westernhősöknek gondolva keresik a roncsokkal és szörnyekkel teli pusztaságban az idegen civilizáció által hátra hagyott kincseket. Cate Blanchett karaktere, Lilith az egyik ilyen zsoldosokból álló, folyton golyókat és poénokat szóró kutatócsapat, a Crimson Raiders tagja (majd annak vezetője, és az igen erős képességekkel rendelkező hat szirén egyike). Íme a játék első részének kedvcsináló előzetese, hogy képet kapjunk, milyen hangulatra számítsunk:

A filmet jelen állás szerint Eli Roth rendezi, a közönségkedvenc robot, Claptrap hangját pedig állítólag Dwayne Johnson fogja kölcsönözni. Arról, hogy a világméretű koronavírus-járvány miatt mikor és hol kezdődik a forgatás, és mikorra tűzné ki a Lionsgate stúdió a premiert, egyelőre semmit sem tudni. (via Screenrant.com)