Filmek, amik már sírnak, hogy folytassák őket

Lehet azt mondani, hogy a kevesebb néha több, de ha a több jobb is, akkor legyen több, nem?

Vannak azok a filmek, amik önmagukban megállják a helyüket. Nincs folytatásuk, mert annak idején még nem csináltak mindennek kényszeresen előzményt, meg spinoffot, de még csak folytatást sem feltétlenül. Ez néha jó, néha viszont elkezdi bánni - meg feltenni magában a nem éppen szofisztikált költői kérdést - hogy hol a bánatban van ennek a folytatása?! 

 

Constantine

Ha valami, akkor Keanu Reeves képregény-adaptációja meghaladta a korát. Itthon is elég nagy siker, hisz még a mai napig becsülettel ismétlik a tévében. A történet és a megvalósítás miatt is, mert nagyon kevés benne a klasszikus képregényszerűség - pláne a mai Marvel-DC filmes világhoz képest - simán megállta a helyét. A történetet ugyan lezárták, nem maradtak elvarratlan szálak, de hát Constantine csak nem akasztotta szögre a démonűző keresztet, sejthetjük, így ki lehetett volna találni még valamit egy második körre. Lehetett volna a képregényből még meríteni ihletet. És ez az a film, aminek a rajongói lelkesen kampányoltak a folytatás mellett. Egy ponton Keanu Reevest meg is kérdezték egy esti műsorban, hogy melyik karakterét játszaná el újra legszívesebben, mire ő azt mondta, hogy. John Constantine-t. Ezt követően jöttek biztató fejlemények, megerősítették, hogy folynak a tárgyalások a folytatásról, de 2023 márciusában Reeves azt nyilatkozta, hogy 

Fogalmam sincs, hogy egyáltalán meg fog-e valaha történni (hogy folytatódik Constantine története)

 

Az ötödik elem

Nehéz ügy ez. Lássuk be, hogy Luc Besson filmjét nehéz lenne úgy folytatni, hogy az ne legyen túl erőltetett. Mondhatnánk, hogy ebben ennyi volt. Nagyon erős fantázia kell hozzá, hogy Leeloo és Korben Dallas kalandjait magunk előtt lássuk. De, ha valakinek vannak érdekes elképzelései, hát az Luc Besson. Ő ki tudna találni valamit, ami méltó lenne az első rész világmegváltásához. Hisz miért gondolnánk, hogy Az ötödik elemnek csak ennyi a dolga? Adja magát, hogy ebből valaki valahogy hasznot akar húzni, fegyvert csinálni, uralomra törni. Tessék, kész a film, Az ötödik elem rossz kezekbe kerül, de megint jön Korben Dallas a világjegyével és megmenti. (Szívesen, tessék, lehet forgatni.) Vagy gyerekük születik, aki viszont őrült galibába keveredik. Ez már a harmadik rész lehetne mondjuk. A lényeg, hogy tekinthetjük lezártnak a filmet, de azért csak jobb lenne, ha tudnánk, hogy valahol van egy klassz kis folytatás, nem?

A holnap határa

Az időhurkos filmek is véget érnek egyszer. Ilyen az Idétlen időkig, a Palm Springs és A holnap határa is. Míg előző kettőt talán nem feltétlenül kéne folytatni, addig Tom Cruise akciófilmje lehet, hogy elbírna egy második részt. Lehetne akár más műfaja is. Kiderülne, hogy mihez kezd az ember ezzel a képességgel. Nem azt mondom, hogy Tom Cruise lehetne a második rész gonosz karaktere, de ha más nem jelent fenyegetést a Földre, akkor miért ne lenne pont ő az, aki maga a veszély. Hisz benne van annak az izének a vére… És ki tudja, hogy ennek még milyen mellékhatásai vannak, ugye.

Talán még lesz ennek a filmnek második része, ugyanis vannak tervek a folytatásra, de még nincs hivatalosan megerősítve semmi sem. Egy forgatókönyv ugyan van, de az még nem jelent semmit.

Emily Blunt szerint igencsak ígéretes A holnap határa 2 forgatókönyve

A színésznő szerint mindenképpen lesz folytatása a 2014-es időhurkos sci-finek, csak össze kell egyeztetni a stábtagok évekre előre betelt naptárait.

Tovább

 

Dredd

Ez nem az a Dredd, amiben Sylvester Stallone játszotta a címszerepet és a képregény rajongói szerint méltatlanul bánt az eredeti karakterrel - konkrétan megpocsékolta azt - amikor eljött az a jelenet, hogy Sly, azaz Dredd leveszi a sisakját. Dredd soha nem veszi le a sisakját. (Jó, egyszer levette, de a képregényben akkor sem mutatták frontálisan az arcát, csak egy másik karakter reakciója volt kiemelve, aki elborzadt és megjegyezte, hogy milyen undorító. Ezt és a komplett filmet, mármint a Dredd bírót (amit Andy Vajnának köszönhetünk) jött jóvá tenni a 2012-es Dredd. Az alacsonyköltségvetésű film már tetszett a rajongóknak, viszont a mozispénztárakban nem szerepelt túl jól. Ezért a jól felépített első rész nem kapott folytatást, pedig több részben gondolkodtak a készítők. A jó hír, hogy Karl Urban, aki ebben a filmben prímán hozta az arcát gondosan eltakaró, a törvényt Bibliaként értelmező, kegyelmet nem ismerő, brutális figurát, most olyan felkapott lett a The Boys című sorozatnak köszönhetően, hogy elkezdték felmelegíteni a Dredd 2 ötletét. Aztán majd meglátjuk, mi lesz.

Küszöbön a Dredd 2, de nem a Stallone-féle verzió

A fiúk című sorozat egyik szereplője húzná fel ismét a brutális bíró sisakját.

Tovább

Beetlejuice

Ki gondolta azt, hogy ebből elég egy rész? Oké, hogy nem ezt szokták elsőként emlegetni, ha Tim Burton filmjei a beszédtéma, mert tény, hogy vannak jobb mozik tőle, de a Beetlejuice pont egy olyan filmsorozat lehetett volna, mint az Addams Family. Mondjuk Tim Burton filmje előbb volt, tehát meg is előzhette volna a galád családot a maga elvontságával és fura, sötét humorával. 

35 év után folytatódik a kultikus Beetlejuice

Tim Burton, Michael Keatoné és Winona Ryder is visszatér, de Wednesday, azaz Jenna Ortega is aláírt a fimhez.

Tovább

 

35 év után viszont Beetlejuice visszatér. És nem egy reboot lesz vagy rajzfilm, hanem egy rendes mozifilm. Tehát  megérkezik a régen várt folytatás, amit Tim Burton rendez, és a címszerepet pedig Michael Keaton alakítja. De Winona Ryder is visszatér. Talán van ok a reménykedésre, mivel a szereplők közt ott van Jenna Ortega is, aki Wednesday Addamsként (Tim Burtönnel együtt dolgozva) bebizonyította, hogy jól áll neki ez a Goth csaj szerep, ami illik a Beetlejuice világába is.