Hamarosan a nagyvásznon is élvezhetjük Paulo Coelho bölcsességeit

Érkezik a brazil bestsellerszerző 1988-as regénye, a nálunk is kirobbanóan népszerű Az alkimista nagyjátékfilmes verziója.

Az alkimista minden idők legnagyobb könyvsikere az író hazájában, Brazíliában, ahol eddig közel kétszáz kiadásban látott napvilágot. A meglehetősen megfoghatatlan sztorijú könyv egy spanyol pásztorfiú allegorikus története, ami valójában csak ürügy a szerző számára a magvas gondolatok (rosszindulatúbb vélemények szerint ordas nagy közhelyek) átadására, így a mű elsősorban önsegítő könyvként vált hihetetlenül népszerűvé (néhány év leforgása alatt negyven, majd újabb 13 nyelven adták ki, amivel Guinness-rekordot döntött).

A legújabb értesülések szerint Coelho most újabb formában támad bölcsességeivel, hiszen a Legendary Pictures és a TriStar megszerezte Az alkimista megfilmesítési jogait. A konkrét filmre adaptálást Jack Thorne brit dráma- és forgatókönyvíró fogja elvégezni,

aki a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab társszerzőjeként tett szert világhírnévre, jelenleg pedig Az alkimista mellett a Stranger Things színpadi verzióján dolgozik.

Coelho és egy csomó Alkimista. Forrás: Paulo Fridman / Sygma via Getty Images


Korábban számos kísérlet történt már a Coelho-regény megfilmesítésére, de ezek közül végül egy sem valósult meg. A könyv első sikerei után a Warner Brothers csapott le a jogokra, de az író nem volt elégedett az általuk prezentált forgatókönyvvel. Ezt követően a Will Smith és Jada Pinkett-Smith nevével fémjelzett Westbrook Studioshoz került a projekt, de itt sem lett belőle film. A rajongóknak így egészen eddig meg kellett elégedniük a színpadi, a képregényes és egy Coelho áldásával készült zeneialbum-verzióval.

A legújabb nekifutás azonban még sikerrel is végződhet, hiszen Thorne-nak hatalmas tapasztalata van az adaptációk terén: ő volt a forgatókönyvírója olyan könyvsikerek alapján készült filmeknek és sorozatoknak, mint a

Majd újra lesz nyár, a Hosszú út lefelé, Az igazi csoda, A titkos kert, az Enola Holmes és folytatása vagy Az Úr sötét anyagai (utóbbi szériának a kreátora is ő volt).


(via Collider, moly.hu)