Han Solo és Qi'ra lennének Rey igazi szülei?

100 millió dollárból készülhet az új Star Wars sorozat, Mark Hamill Jedi-ruhával kufárkodik. Csillagok háborúja-hírek, ömlesztve.

Mivel a Star Wars IX majd csak jövőre kerül mozikba, a májusban bemutatott Solo: Egy Star Wars-történet pedig elég szerény, 391 millió dolláros bevételt szedett össze, manapság már nem jut minden napra valami újabb Csillagok háborújával kapcsolatos hír. Pár pletykát és érdekességet azért így is összegereblyéztünk Star Wars-témában.

  • Nagy kópé ez a Mark Hamill, és most már valószínűleg a halála napjáig a vén Luke körszakállas fizimiskájával fog haknizni némi apróért a legkülönfélébb tévéshow-kban, podcastekben és rajongói találkozókon. Legutóbb például Jimmy Kimmelnél járt, és azon felbátorodva, hogy Han Solo dzsekije egy árverésen több, mint 1 millió dollárért kelt el, ő is eladna egy gatyát meg egy kis vukiszőrt párszázezerért. Érdemes végignézni a fenti videót, Mark Hamill hihetetlenül vicces a tolakodó modorú tévéshopos kufár szerepében! (via Geektyrant)
  • Ahhoz képest, hogy évtizedek óta csak tolódik az élőszereplős Star Wars-tévésorozat terve, most már szinte készpénznek veszik a rajongók a hírt, miszerint Jon Favreau 100 millió dolláros büdzséből készítheti el a 10 részes Csillagok háborúja sorozatát. A Lucasfilmnek és a Disney eszerint epizódonként 10 milliót szán a projektre, ami igen szép összeg, ha azt nézzük, hogy a Trónok harcára és a Stranger Things az HBO és a Netflix részenként csak 8-8 milliót költött (bár valószínűleg a Trónok ahrca utolsó évadára már több ment el ennél, csak erről nincsenek mág nyilvános adatok). Az már biztos, hogy a sorozat hét évvel A Jedi visszatér után fog játszódni, azaz részletesen bemutatja majd az őstrilógia és az új trilógia közötti eseményeket – a rajongók legnagyobb örömére, mivel J.J. Abramsék eléggé homályban hagyták az eddigi két mozifilmben ezt az időszakot. (via Geektyrant)
  • A végére hagytuk a legizgalmasabb pletykát: a Film Threat őrült konteója szerint Rey-nek valójában Han az apja és Qi'ra az anyja, és az egész Solo-filmet csak azért forgatták le, hogy előkészítsék ezt a nagy csattanót! És ha jobban belegondolunk, nem is akkora marhaság ez a fejtegetés: az biztos, hogy Han és Rey között nagyon jó volt az összhang a Millennium Falcon pilótafülkéjében, és mindenki azt várta, hogy kiderüljön, apa és lánya harcol együtt az Első Rend rémuralma ellen. Aztán ott van ugye „Reylo”-jelenség, vagyis hogy sokan egy beteljesületlen szerelmi szálat látnak bele Rey és Ben Solo, azaz Kylo Ren kapcsolatába – mások viszont kezdettől fogva úgy vélik, ők ketten nem jöhetnek össze, hiszen testvérek! Persze a rokoni szál ugye anno Darth Vader ikreit, Luke-ot és Leiát sem zavarta, vidáman csőröztek a Csillagok háborújában és A Birodalom visszavágban is. A Film Threat konteója mindenesetre eléggé hihetően fűzi össze az eddigi filmek eseményeit: Han és Leia azért hidegültek el egymástól, mert Ben születése és Jedi-tanonckodása idején az öreg Solo ismét találkozott egykori szerelmével, a Darth Maullal is összejátszó Qi'rával – ennek a találkozásnak a gyümölcse lett a kis Rey. És így már tökéletesen érthető az is, hogy Kylo Ren miért haragszik annyira a félrelépő apjára és a bal kézről született Rey-re...